Politie Haaglanden

Persberichten 20 november

Haaglanden, 20-11-2009

Politie zoekt getuigen overval snackbar
Den Haag Twee mannen overvielen donderdag 19 november rond 21.30 uur een snackbar in de Van Baerlestraat. Het tweetal kwam de snackbar binnen en bedreigde de eigenaresse met een vuurwapen. Zij vluchtten vervolgens in onbekende richting. Beide mannen waren getint en droegen zwarte kleding met een donkere sjaal voor het gezicht. Eén van de twee mannen was ongeveer 1.80 meter en de ander ongeveer 1.70 meter. Ze waren tussen de 23 en 25 jaar oud, hadden beiden kort donker haar en spraken goed de Nederlandse taal. De politie is op zoek naar getuigen van deze overval. Hebt u iets gezien of heeft u informatie die kan helpen de overvallers te vinden? Neem dan contact op met de recherche van Bureau Zuiderpark via 0900-8844. Liever anoniem, dan via M via 0800-7000.

Mishandeling in uitgaansgelegenheid
Den Haag Een 23-jarige Hagenaar is vrijdagnacht 20 november om 03.45 uur zwaar mishandeld in een uitgaansgelegenheid aan de Prinsegracht. Het slachtoffer werd aangetroffen met zijn hoofd in een plas bloed. Een 22-jarige Hagenaar is hiervoor aangehouden. Het slachtoffer zou zijn geslagen, op zijn hoofd gestampt en geschopt. In de discotheek ontstond tumult, omdat de hulpverleners moeite hadden om ruimte te creëren voor de verzorging van het slachtoffer. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis vervoerd. De politie onderzoekt de zaak.

Actie tegen hangjeugd Wolmaransstraat
Den Haag De politie hield donderdag 19 november om 22.45 uur een actie tegen vervelende hangjeugd in de omgeving van de Wolmaransstraat en de Kempstraat. De lokale winkeliers hadden last van de intimiderende jeugdgroep. In de omgeving trof de politie veel straatafval en sigarettenpeuken aan. De jeugdgroep spatte uiteen toen de politie arriveerde. Eén van de leden van de groep een 20-jarige man uit Voorburg - is aangehouden voor overlast en hangen tegen gevels. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Drugsdealers betrapt
Den Haag De politie heeft donderdag 19 november twee mannen (22 en 23) aangehouden omdat zij drugs dealden in een café in de Laan. De politie werd getipt en kon de mannen op heterdaad betrappen. De politie nam vier ponypacks cocaïne in beslag. Eén van de mannen verklaarde dat hij zijn ponypack net had gekocht van de ander. Beide mannen kregen een proces-verbaal.

Fietsheler van de straat gehaald
Den Haag Op de Grote Markt deed een man vrijdag 20 november om 02.00 uur een poging om een fiets te verkopen. Omstanders deden een melding bij de politie. De man verklaarde dat hij de fiets had gevonden. De politie hield de man aan en nam de fiets in beslag.

Rijden onder invloed
Den Haag Een 49-jarige automobilist uit Den Haag reed vrijdagochtend 20 november onder invloed van alcohol in zijn auto op de Pasteurstraat. Agenten zagen de automobilist om 01.56 uur rijden en besloten hem te controleren. Tijdens de controle bleek dat de bestuurder onder invloed was en hij werd aangehouden. Bij de blaastest blies hij 700 ugl. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.

Jongen (9) breekt been bij aanrijding
Den Haag Bij een aanrijding tussen een voetganger en een auto op het Arnold Spoelplein, brak een 9-jarig jongetje uit Den Haag donderdagmiddag 19 november zijn been. Het jongetje rende volgens getuigen om 15.05 uur de weg op, maar daar reed op dat moment een 39-jarige automobiliste uit Den Haag. Zij kon het jongetje niet ontwijken en reed hem aan. Het jongetje werd met een beenbreuk vervoerd naar het Juliana Kinderziekenhuis.

Vrouw over de kop met fiets
Den Haag Een 51-jarige vrouw uit Den Haag raakte donderdagavond 20 november om 20.00 uur gewond toen zij met haar fiets over de kop sloeg op de Maurice Ravelweg. De vrouw fietste op de George Bizetstraat en wilde de Maurice Ravelweg opfietsten, toen zij een auto aan zag komen. De vrouw kneep heel hard in haar voorrem, waardoor zij met fiets en al over de kop sloeg. Tijdens haar val brak de vrouw haar heup. Zij werd vervoerd naar het Leyenburg ziekenhuis.

Politie onderzoekt inbraak Spar
Westland/Monster De politie onderzoekt een diefstal uit een supermarkt op vrijdagochtend 20 november. Om 01.30 uur kreeg de politie een inbraakmelding van de Spar aan de Vijverweg. Ter plaatse bleek dat inbrekers de deuren hadden geforceerd en een groot aantal sigaretten hadden weggenomen. Ondanks een onderzoek in de directe omgeving werden de verdachten niet meer gevonden. Bent u getuige geweest van deze inbraak of hebt u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neem dan contact op met de recherche van politiebureau Westland via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Val op! Daar kun je mee thuis komen
Den Haag/Midden Delfland/Den Hoorn- In het kader van de landelijke campagne: Val op! controleert Politie Haaglanden deze week extra streng op fietsverlichting. Bureau Westland hield donderdagochtend tussen 07.30 en 08.00 uur een grote verlichtingsactie op de Hoornseweg. In totaal controleerden de agenten daar 50 fietsers, waarvan vijf personen geen goede verlichting voerden. Tijdens deze actie deelden politieagenten voorlichtingsmateriaal uit over fietsverlichting. Het publiek reageerde zeer positief op de actie.

Agenten hielden donderdag om 20.30 uur een 40-jarige Hagenaar aan omdat hij zonder fietsverlichting in de Kruisbessenstraat reed. De man kon zich niet legitimeren en weigerde zijn persoonsgegevens aan de agenten te vertellen. De politie nam hem mee naar het politiebureau. Hier kreeg hij twee bekeuringen, voor het fietsen zonder verlichting en het niet kunnen tonen van een identificatiebewijs.

Politie Haaglanden gaat tijdens de donkere dagen door met controleren. De politie adviseert fietsers en bromfietsers om hun verlichting nog eens goed te controleren. Het motto hierbij: "Voorkom ongelukken, zorg dat je fietsverlichting goed werkt." Door goed verlicht en dus veilig te fietsen, houd je het geld van een fikse boete in je zak. Voor fietsers is dit 35 euro (tot 16 jaar 18 euro) en voor bromfietsers begint dit bij 40 euro, afhankelijk van de geconstateerde overtreding en de plaats van overtreding.

Zakkenrolster aangehouden
Leidschendam Beveiligingsmedewerkers belden donderdag 19 november om 13.00uur de politie, nadat de portemonnee van een 85-jarige vrouw uit Zoetermeer gestolen was vanuit haar schoudertas. De beveiliging wees even later aan de politie een 16-jarige meisje uit Bulgarije aan, die ze de diefstal hadden zien plegen. Agenten hielden haar aan, en ontdekten dat zij de pinpas van de Zoetermeerse op zak had. Op het bureau legde zij met behulp van een tolk een verklaring af. De politie onderzoekt de zaak en zal daarbij gebruik maken van camerabeelden. De Bulgaarse zit nog vast.

Aanhoudingen na diefstal tas
Rijkswijk Een 20-jarige vrouw uit Den Haag sprak donderdag 19 november bij het winkelcentrum In de Boogaard om 20.25 uur surveillerende agenten aan, omdat haar tas net gestolen was. Ze had hem naast haar neergelegd terwijl ze op de tram zat te wachten. Een groepje jongens griste de tas weg en ging ervandoor. Eén van hen droeg een opvallende blauwe trui. De agenten gaven dat via de portofoon aan de andere surveillanten in het winkelcentrum. Andere agenten zagen in het winkelcentrum een groepje jongens, waarvan één van hen de opvallende trui droeg, en spraken hen aan. Twee jongemannen gingen er vandoor. Een 20-jarige jongen uit Wateringen kwam niet ver, omdat de draaideur waardoor hij het winkelcentrum wilde verlaten niet snel genoeg draaide om uit de handen van de agenten te blijven. Bij zijn aanhouding verzette hij zich. Een 19-jarige man uit Wateringen vluchtte naar buiten, waar hij ook opgevangen werd door agenten. Hij verzette zich, en gaf een agent een elleboogstoot. Hierdoor kon hij wegvluchten en verschool hij zich in een auto. Toen hij na aanroepen niet naar buiten kwam, gebruikte de agent pepperspray bij de aanhouding. De drie andere jongemannen uit het groepje (18, 20 en 21 jaar uit Den Haag) moesten ook mee naar het politiebureau. Zij mochten na verhoor weer naar huis. De twee mannen die bij hun aanhouding geweld richting de politieagenten gebruikten, zitten nog vast. Politie Haaglanden tolereert geen (verbaal) geweld tegen politiemensen en doet in voorkomende gevallen aangifte. In de richtlijnen van het Openbaar Ministerie is opgenomen dat de straf bij geweld tegen politieambtenaren kan worden verdubbeld.

Negen openstaande boetes
Naaldwijk Surveillerende agenten controleerden vrijdag 20 november om 00.15 uur op de Zwartendijk een 44-jarige Haagse automobilist. Hij bleek nog negen boetes van in totaal 680 euro open te hebben staan. Hij betaalde het openstaande bedrag.

Scooter 100 km/u op rollenbank
Naaldwijk Agenten zagen donderdag 19 november om 21.10 uur een scooter met hoge snelheid op de Verdiweg rijden, waarvan de kentekenplaat niet leesbaar was. De 17-jarige bestuurder uit Honselersdijk moest mee naar het bureau om op de rollenbank te onderzoeken hoe snel de scooter kon rijden. De uitslag was 100 km/u. De jongen kreeg een boete voor de kentekenplaat en de snelheidsoverschrijding. Bovendien namen de agenten zijn kentekenbewijs in. Hij moet binnen vier weken zorgen dat zijn scooter voldoet aan de technische eisen die eraan gesteld worden, dan krijgt hij het kentekenbewijs terug.

Verdachten vast na diefstal
Delft De politie hield donderdag 19 november om 23.30 uur vier mannen (18-21 jaar) aan op verdenking van diefstal van een autowiel op de Van Adrichemstraat. Een getuige belde de politie nadat hij zag dat vanaf een geparkeerde auto een wiel werd verwijderd. De agenten die een onderzoek instelden konden in de omgeving het viertal direct aanhouden. Een van de aangehouden mannen (21 jaar) bleek niets met de diefstal van doen te hebben. Hij werd direct in vrijheid gesteld. De anderen verdachten moesten een nachtje blijven.

Jeugdige winkeldief
Zoetermeer Beveiligingspersoneel betrapte donderdag 19 november om 09.30 uur een nog wel erg jongen winkeldief. Een jongen van tien jaar oud nam bij een supermarkt aan het Kentgensplein enkele snoepjes ter waarde van drie euro mee zonder daarvoor te betalen. Politieagenten droegen het ventje na een stevig gesprekje over aan zijn moeder.