Politie Drenthe

Vrijdag

Provincie Drenthe, 20-11-2009

Bedrijfsinbraak
EMMEN Tussen woensdagavond 18.00 uur en donderdagmorgen 07.30 uur vond er een inbraak plaats in een slagerij aan de Dalipassage. Uit de kassalade werd een onbekend geldbedrag weggenomen. (2009055741)

Diefstal scooter
HOOGEVEEN In de nacht van woensdag op donderdag vond een scooterdiefstal plaats. De scooter was achterop een op een oprit aan de Blankvoorn geparkeerde camper bevestigd. Hij is grijs van kleur en heeft valschade aan de linker- en de onderzijde. Het kenteken is FR413G. (2009055800)

Politie rondt onderzoek naar woningbrand af
EXLOO De politie heeft het onderzoek naar de oorzaak van een brand in een woning aan de Groot Akkersweg afgesloten. Op zaterdagavond 10 oktober werd de brand gemeld en bleek dat de 49-jarige bewoonster zich nog in haar woning bevond. Ze werd met behulp van de politie en brandweer uit de woning gehaald en met ademhalingsproblemen overgebracht naar het Scheperziekenhuis in Emmen.

In een eerder door Politie Drenthe uitgebracht persbericht stond dat er aanwijzingen waren dat de bewoonster de brand heeft gesticht. Uit het door het bureau forensische opsporing ingestelde onderzoek is vast komen te staan dat de brand niet is veroorzaakt door een technisch defect. Tevens is niet vast komen te staan dat de bewoonster de brand heeft gesticht.

Grootschalige verkeerscontrole bij grensovergangen met Duitsland

DRENTHE Politie Drenthe heeft op donderdagavond 19 november in samenwerking met de Duitse overheid grote verkeerscontroles gehouden. Bij de grensovergangen in Coevorden, Schoonebeek en Emmer-Compascuüm werd al het Nederland inkomende verkeer aangehouden. De controle is een samenwerkingsproject tussen Politie Drenthe, de Koninklijke Marechaussee, Douane, Belastingdienst, KLPD en de Algemene Inspectie Dienst (AID).

Er werd onder andere gecontroleerd op verkeersovertredingen, gebruik van alcohol en drugs in het verkeer, veevervoer, strafrechtzaken, mensensmokkel, accijns goederen en bijzondere wetgeving. Tijdens de controle zijn 172 voertuigen en 318 personen gecontroleerd. Er werd bekeurd voor:

* overtreding vreemdelingenwetgeving 1x

* strafbare feiten overige wetgeving 13x

* blaasproeven 99x

* rijden onder invloed 1x (350 ug/l)

* aanhoudingen 2x

* inbeslagname gaspistool

* geinde geldboetes 279,63

* geluidsovertreding personenauto 1x

* niet dragen autogordel 1x

* keren autoweg 1x

* verkeerd invoegen 1x

* niet voeren van eurovignet 10x

* vervolgonderzoeken belastingdienst 10x

* EVOA overtredingen (ivm. vervoer 50 accus)
* Niet tonen rijbewijs 1x

Samen kunnen we werken aan een veiliger verkeer.

Emmenaar aangehouden terzake bedreiging
EMMEN Een 57-jarige Emmenaar werd donderdagmiddag aangehouden als verdachte van bedreiging met een mes. De man had kort daarvoor een 26-jarige plaatsgenoot die van de Picassopassage naar de Matissepassage liep, aangesproken en aan zijn kleding getrokken. Deze kende de man niet en liep door. Toen de 57-jarige Emmenaar hem bedreigde liep hij een winkel binnen. De verdachte die buiten bleef staan, bedreigde hem hierna met een zakmes. De ingeschakelde politie kon hem op de Kapelstraat aanhouden. Hij werd ingesloten. (j2009055854)

Aanrijding met letsel
HOOGEVEEN Donderdagmiddag raakte een 48-jarige inwoonster van Nieuwleusen gewond bij een aanrijding op de Hoogeveenseweg. De vrouw reed komende uit de richting van Zuidwolde in haar auto richting Hoogeveen toen ze door onbekende oorzaak via de berm tegen een boom botste. Ze moest met onbekend letsel overgebracht worden naar het Bethesdaziekenhuis in Hoogeveen. (2009055879)

Woninginbraak
ELIM In een woning aan de Pieterswijk vond donderdagmiddag een inbraak plaats. De achterdeur werd vernield waarna de dader binnen kon komen. De buit bestond uit een computer + beeldscherm. (2009055902)

Diefstal uit kleedkamer voetbalvereniging
RODEN Donderdagavond werd vanuit een kleedkamer van de voetbalvereniging ONR aan de Hullenweg meerdere persoonlijke goederen ontvreemd. Zeven leden deden aangifte van diefstal van o.a. portemonnees, mobiele telefoons en I-pods. (2009055955)

Politie controleert verkeer

COEVORDEN Donderdagavond controleerde de politie in en rondom Coevorden het verkeer. Er werd bekeurd voor het fout parkeren, fietsen zonder verlichting, overschrijden maximum snelheid en het afslagverbod Van Heutzssingel naar de Molenbelt. (2009055928)

Vrouw ernstig gewond na aanrijding
ZUIDLAREN Donderdagmiddag raakte een 69-jarige inwoonster van Vries ernstig gewond bij een aanrijding op de Verlengde Stationsweg. Een 26-jarige vrachtautochauffeur uit Gorredijk die uit de richting van Zuidlaren kwam en over de Verlengde Stationsweg in de richting van Vries reed, zag tijdens het afslaan op de rotonde richting Groningen dat de vrouw die op haar fiets over het fietspad reed hem geen voorrang verleende en tegen de laadbak van de vrachtauto botste. Ze werd met behulp van de traumaheli ernstig gewond overgebracht naar het UMCG. (2009055894)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.