Politie Groningen

Vrijdag 20 november 2009

Provincie Groningen, 20-11-2009

Groningen: gezochte man met drugs aangehouden

Een 20-jarige man uit Groningen is woensdagavond door de politie opgepakt omdat hij nog een celstraf van elf dagen tegoed had. De agenten kregen een melding, dat er werd gedeald aan de Isebrandtsheerd in de stad. Zij troffen daar de 20-jarige op een snorfiets aan. Hij had in zijn buddyseat een tas met drie bakjes met meerdere zakjes weed en hasj bij zich. De man zit vast, tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: dronken snorfietser aangehouden

Een 34-jarige man uit Groningen is donderdagavond door de politie gecontroleerd op de Amkemaheerd in de stad. De bestuurder van een snorfiets had te diep in het glaasje gekeken. Op het politiebureau bleek dat hij ruim 1 promille alcohol in zijn bloed had. Tevens was hij niet in het bezit van een rijbewijs. Ook had hij nog een boete openstaan. Zijn vriendin betaalde de boete aan het bureau. Tegen de snorfietser is proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: lifters op de bon

Twee vrouwen uit Groningen (20 en 21 jaar oud) zijn donderdagmorgen op de A7 bij Marum door de politie bekeurd. Het duo wilde al liftend naar Bremen reizen en stond op de snelweg. De agenten hebben de twee vrouwen afgezet bij de liftplaats.

Groningen: vrouw zonder rijbewijs valt met snorfiets

Een 22-jarige vrouw uit Groningen is donderdagmorgen, vermoedelijk door de harde wind, ten val gekomen met haar snorfiets. Ambulancepersoneel constateerde dat de bestuurster geen letsel had. Wel bleek zij niet in het bezit van een rijbewijs te zijn. De politie maakt een proces verbaal op.

Groningen: dronken man zwalkt op straat

Een 19-jarige man uit Groningen is donderdagmorgen rond 09:00 uur door de politie aangesproken op de Sint Jansstraat in Groningen. De 19-jarige liep met ontbloot bovenlijf al zwalkend over straat. De man had te veel gedronken. De agenten hebben hem overgedragen aan een zorgkader.

Groningen: dertien overtredingen bij bromfietscontrole

Bij een bromfietscontrole op de Antonius Deusinglaan zijn door de politie donderdagmiddag en -avond dertien overtredingen vastgesteld. Er werden 27 bromfietsbestuurders gecontroleerd. In zeven gevallen kon de bromfiets harder rijden dan is toegestaan. Eén bromfietser bleek niet verzekerd, twee bestuurders bleken niet in het bezit van een rijbewijs. Een andere bestuurder bleek ergens te rijden waar dat niet is toegestaan en twee bromfietsen hadden geen werkende verlichting. De politie heeft de overtreders een bekeuring gegeven.

Groningen: politie controleert op fietsverlichting

Bij een fiets verlichtingscontrole op de Korreweg in Groningen zijn donderdagavond door de politie tussen 20:30 en 22:00 uur 170 fietsers gecontroleerd. Daarvan bleken 52 mensen geen verlichting te voeren. Zij kregen van de agenten een bekeuring.

Delfzijl: man aangereden met fiets

Op de kruising Weg naar de Dam en Zeel werd donderdagmiddag een 52-jarige inwoner van Appingedam met zijn fiets aangereden. De fietser stak de rijbaan van de Weg naar de Dam over. Hierbij werd hij door een 60-jarige automobilist uit Delfzijl over het hoofd gezien. De fietser werd door de auto geschept en kwam met zijn hoofd op de straat terecht. Hij moest met letsel naar een ziekenhuis worden gebracht. De verwondingen vielen achteraf mee.

Muntendam: vernielingen

In de nacht van donderdag op vrijdag zijn in de omgeving van de Nieuweweg in Muntendam verschillende autos vernield. Agenten werden geïnformeerd dat een man bij de autos wegfietste. Toen de agenten in de buurt een onderzoek instelden werden vijftien autospiegels op straat aangetroffen die van voertuigen waren geslagen. Korte tijd later bleek bovendien een ruit van een woningdeur aan de Bovendwarsweg te zijn vernield. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen zich te melden.

Groningen: man verzet zich bij aanhouding

Op de Oosterstraat heeft de politie donderdagnacht een 20-jarige man uit Oldehove aangehouden. De politie kreeg een melding dat de man met een mes op straat liep in de Papengang. Uit camerabeelden bleek dat de man tijdens een ruzie tot twee keer toe met het mes stekende bewegingen maakte. Agenten konden de verdachte in de Oosterstraat aanhouden. Hierbij verzette de verdachte zich hevig en hij moest met gepast geweld worden overgebracht naar de Hooghoudtstraat. In de kleding van de verdachte werd een mes aangetroffen. De man zit voorlopig vast voor bedreiging en belediging.

Groningen: winkel overvallen

Op de Diamantlaan werd donderdagavond een winkel door een nog onbekende man overvallen. De verdachte kwam de winkel binnen om een fles drank te kopen. Toen de medewerker de verdachte wilde gaan helpen bedreigde hij de medewerker met een mes. Tevens eiste hij het kasgeld. De verdachte ging er vervolgens met enkele bankbiljetten lopend vandoor. De politie is op zoek naar getuigen. Het signalement van de overvaller luidt: tussen de 45 en 55 jaar, grijs gekleurde stoppelbaard, ongeveer 1.80 m/1.85 m groot, beige donker geblokte heupmodel jas en voorzien van een honkbalpet.