Politie Gelderland-Zuid

Agenten in burger betrappen winkeldieven

Nijmegen, 20-11-2009 o Donderdagavond omstreeks 20.15 uur zijn een 28-jarige man en een 42-jarige vrouw uit Nijmegen op de Titus Brandsmastraat aangehouden voor winkeldiefstal.

Agenten in burger zagen de man en vrouw bij hun auto staan in de Titus Brandsmastraat. Zij waren bezig om goederen uit hun boodschappentassen in de auto te leggen. Daarna gingen zij weer richting Broerstraat en liepen een winkel binnen. Beide verdachte personen en bekenden van de politie, werden gevolgd. In de winkel werden een aantal goederen uit de schappen genomen en in de tassen gedaan.

De man en vrouw liepen de winkel uit zonder dat het alarm ging. Zij werden door de agenten gevolgd tot aan hun auto. Toen zij wederom de goederen in de auto wilden leggen, werden zij aangehouden. De verdachten werden overgebracht naar het politiebureau. De verdachten maakten gebruik van geprepareerde tassen. De agenten zette het onderzoek voort en vroegen toestemming om nader onderzoek te doen bij een woning in het Waterkwartier.

Toen enkele agenten, in afwachting van de komst van een rechter-commissaris, bij de woning post hadden gevat, kwamen twee personen de woning uit.

Een 15-jarige jongen en een 43-jarige vrouw, eveneens bekenden van de politie, werden aan een onderzoek onderworpen. De jongen had een mes op zak en werd aangehouden voor overtreding van de Wet Wapens en Munitie. Bij de 43-jarige Nijmeegse werden in een tas goederen aangetroffen die mogelijk van diefstal afkomstig waren. Ook zij werd aangehouden. Op het politiebureau werd tijdens de fouillering bij de jongen dertien wikkels met drugs aangetroffen. Tegen de vier verdachten zal proces-verbaal worden opgemaakt. De politie zet het onderzoek voort. (14)

Laatst gewijzigd 20-11-2009 12:13 | © Regio Gelderland-Zuid |