Gerechtshof Arnhem


Nog geen uitspraak in zaak Duitse vrachtwagenchauffeur

Rechtbank Arnhem, 20 november 2009 - De rechtbank heeft nog geen uitspraak gedaan in de zaak van de Duitse vrachtwagenchauffeur, die op 5 mei 2008 op de A73 bij Beuningen, inreed op een file waarbij een Nederlands gezin omkwam.
De officier van justitie heeft een gevangenisstraf geëist voor de duur van 8 maanden waarvan 4 maanden voorwaardelijk, met een proeftijd van 2 jaar. Daarnaast heeft de officier van justitie een ontzegging van de rijbevoegdheid voor de duur van 2 jaar geëist.

De rechtbank is van mening dat op dit moment onvoldoende onderzoek is gedaan naar de mogelijkheden of en zo ja op welke wijze een bijzondere voorwaarde in Duitsland uitgevoerd kan worden. Daarom zal de rechtbank het onderzoek heropenen en de zaak aanhouden om de officier van justitie in de gelegenheid te stellen om:


- te onderzoeken of een door een Nederlandse rechter opgelegde werkstraf in het kader van een bijzondere voorwaarde in Duitsland kan worden verricht;


- te onderzoeken of de Duitse autoriteiten bereid en in staat zijn toezicht uit te oefenen op de naleving van deze door de Nederlandse rechter opgelegde bijzondere voorwaarde.

De volgende zitting vindt plaats op 12 februari 2010 om 11.45 uur.

Bron: Rechtbank Arnhem
Datum actualiteit: 20 november 2009 Naar boven