Politie Midden- en West Brabant

persberichten district oosterhout NB

Oosterhout NB, 20-11-2009

Drietal op heterdaad opgepakt na poging inbraak restaurant

KAATSHEUVEL - De politie heeft vanmorgen in de Marktstraat drie mannen van 21, 36 en 38 jaar, afkomstig uit Uden en Arnhem aangehouden. Het drietal wordt verdacht van poging inbraak in een restaurant op dezelfde locatie. De mannen zijn op het bureau in het belang van het onderzoek ingesloten.

Een oplettende getuige meldde vanmorgen rond 03.30 uur dat er op dat moment een inbraak in een restaurant aan de Marktstraat gaande was. De politie spoedde zich ter plaatse. In de Marktstraat troffen de agenten twee mannen in een auto en een derde op straat aan. Het drietal voldeed aan het opgegeven signalement. In de auto en in de kleding van de verdachten trof de politie inbrekerswerktuig aan. Het slot van de toegangsdeur van het restaurant bleek te zijn geforceerd. De daders hadden gepoogd de deur te openen. De auto waarin twee verdachten aangetroffen waren is in beslag genomen. De politie onderzoekt of de mannen mogelijk bij andere inbraken betrokken zijn.

Politie pakt ex op voor brandstichting

ANDEL - De politie heeft vannacht een 38-jarige inwoner uit Woudrichem aangehouden. Hij wordt ervan verdacht brand gesticht te hebben in de auto van zijn 31-jarige ex-vriendin. De man, die zich vrijwillig gemeld had, is ingesloten.

De politie en brandweer ontving gisteravond rond 23.30 uur een melding van een autobrand in Andel. De dader zou volgens getuigen de ex-vriend zijn van de 31-jarige eigenaresse. De politie stelde direct een onderzoek in, in de omgeving. Agenten troffen de man niet meer aan. Nadat de brandweer klaar was met bluswerkzaamheden bleek dat de ruit van de auto vernield was. Op de achterbank van de auto trof de politie brandschade aan. Korte tijd later meldde de verdachte zich bij de politie. Hij verkeerde onder invloed van alcohol.

Politie haalt dronken automobilist van de weg

OOSTERHOUT - De politie heeft rond middernacht op de Europaweg een 48-jarige Oosterhoutse automobilist aangehouden voor het rijden onder invloed. Een ademtest op het bureau wees uit dat hij 640 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. De man mag zijn rijbewijs inleveren.

Ex-man aangehouden voor huiselijk geweld

RIJEN - De politie heeft gistermiddag op het bureau in Rijen een 38-jarige man aangehouden. Hij wordt ervan verdacht zijn 33-jarige ex-vrouw met een mes te hebben bedreigd. De man is in het belang van het onderzoek op het bureau in verzekering gesteld.

Op donderdag 29 oktober jl. kreeg het slachtoffer in de woning een woordenwisseling met haar ex. Deze woordenwisseling mondde uit in een conflict waarbij de man enkele messen uit de keukenlade pakte en het slachtoffer mee bedreigde. Het lukte haar de woning te ontvluchten. De vrouw besloot deze week aangifte te doen.

Minderjarige slachtoffer van overval

OOSTERHOUT - Agenten zijn een onderzoek gestart naar aanleiding van een overval die gisteravond plaats gevonden heeft bij een
geldinstelling aan het Arendsplein. De politie is op zoek naar getuigen die mogelijk iets gezien of gehoord hebben. Zij worden verzocht contact op te nemen via het algemene nummer: 0900-8844

Gisteravond rond 20.00 uur wilde een 17-jarige medewerker van een bezorgdienst geld afstorten bij een bankinstelling aan het
Arendsplein. Op het moment dat hij de sealbag wilde deponeren voelde hij dat iemand hem van achteren sloeg. Het slachtoffer keek om en zag een voor hem onbekende man. Deze man eiste geld en sloeg het
slachtoffer enkele keren in het gezicht. Het lukte de dader de sealbag te pakken en weg te rennen. Het slachtoffer trachtte hem nog te achterhalen wat niet lukte. De politie startte direct een zoekactie en zette daarbij het middel SMS-Alert met de tekst: Getuige oproep ivm beroving, jongeman, grijze jas met capuchon, zwarte sjaal, gezet postuur bij Rabobank, in.

auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 20-11-2009 13:23 | © Regio Midden en West Brabant |