Politie Gelderland-Midden

Stel aangehouden op verdenking drugshandel

Publicatiedatum: 20-11-2009 13:52:47

HOMOET - Een 26-jarige man uit Oosterhout (Gld.) en een 30-jarige vrouw uit Homoet zijn donderdag 18 november door de politie aangehouden op verdenking van handel in en bezit van verdovende middelen. Daarbij werden onder meer telefoons, gebruikersartikelen en diverse (hard)drugs in beslag genomen. De woning van de vrouw, een illegaal bewoond pand, is door de gemeente dichtgemaakt en verzegeld.

Het was de politie eerder opgevallen dat er in de avond en nachtelijke uren kennelijk overlast ontstond door bezoekers van verdacht pluimage, waarop een nader onderzoek werd ingesteld. Bij de Homoetse, een bekende van de politie en eerder al aangehouden op verdenking van handel in verdovende middelen, werden in huis naast gebruikersartikelen diverse soorten verpakkingsmateriaal, weegschalen en drugs aangetroffen, waaronder Ketamine, tientallen XTC-pillen, cocaïne en Amfetamine. Gaande het onderzoek kwam ook de Oosterhouter als verdachte in beeld. Het stel werd donderdag aangehouden en is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.
(056616)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Boete na diefstal vleeswaren

Publicatiedatum: 20-11-2009 13:51:13

HUISSEN - Een 50-jarige man uit Huissen heeft donderdag 19 november een boete van 150 euro gekregen in verband met diefstal van een pakje vleeswaren uit een winkel aan de Brink in zijn woonplaats. Winkelpersoneel betrapte de man rond acht uur 's avonds, toen hij de winkel in was gelopen, de buit in zijn tas stopte en vervolgens zonder af te rekenen naar buiten zou zijn gelopen. Bij aanspreken zag de Huissenaar kans de benen te nemen, waarop de politie erbij werd gehaald. Die wist de Huissenaar thuis te traceren. De man bekende de diefstal en kreeg vervolgens een boete opgelegd. Van de winkel kreeg hij een toegangsverbod opgelegd: de man mag een jaar lang de zaak niet meer in.
(063537)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---