Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 20-11-2009

Tilburger opgepakt voor heling bromfiets

TILBURG - De politie heeft vanmorgen even na 06.00 uur in de Reitse Hoevenstraat een 31-jarige Tilburger aangehouden. Hij wordt verdacht van heling van een bromfiets. De politie trof in een fietsenstalling een bromfiets aan die eerder in de Piusstraat ontvreemd was. Het onderzoek leidde naar de 31-jarige Tilburger die daar op dat moment verbleef. De man mocht mee naar het bureau.

Politie haalt dronken automobilist van de weg en vordert rijbewijs in

TILBURG - De politie heeft vanmorgen rond de klok van 04.00 uur in de Reitse Hoevenstraat een 44-jarige Tilburgse automobilist aangehouden. De man verkeerde onder invloed van alcohol. Een ademtest op het bureau wees uit dat hij 630 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. Gezien de hoeveelheid werd zijn rijbewijs ingevorderd. Tegen de automobilist wordt proces verbaal opgemaakt.

GOIRLE - Tegen middernacht hield de politie op de Van Hessen
Kasselstraat een 40-jarige automobilist uit Oisterwijk aan. De man verkeerde eveneens onder invloed van alcohol. Een ademtest wees uit dat hij 340 ug/l aan alcohol in zijn bloed had.

Automobilist rijdt door na aanrijding

TILBURG / OISTERWIJK - De politie heeft even na middernacht in de dorpsstraat in Oisterwijk een 64-jarige automobilist aangehouden. Aanleiding daartoe was dat de man kort voor middernacht betrokken was bij een aanrijding op de Burgemeester Bechtweg. In een bocht botste hij tegen een andere auto die bestuurd werd door een 40-jarige Tilburger. Na het ongeval reed de verdachte weg zonder zijn identiteit kenbaar te maken. De politie stelde na de melding een onderzoek in en trof de verdachte hij. Hij verkeerde onder invloed van alcohol.

Tilburger verzet zich na winkeldiefstal

TILBURG - De politie heeft gistermiddag in de Telefoonstraat een 22-jarige Tilburger aangehouden. De man wordt verdacht van
winkeldiefstal uit een elektronicazaak aan het Pieter Vreedeplein. Tijdens zijn aanhouding verzette hij zich. Op het bureau is hij in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld.

Een medewerkster van de zaak hoorde gistermiddag rond 14.15 uur dat de alarmpoortjes in werking traden. Op dat moment verliet de verdachte samen met een andere onbekend gebleven persoon de zaak. Nadat
personeelsleden beide mannen hadden aangesproken weigerden ze
medewerking te verlenen. Buiten de zaak ontstond een worsteling. Het lukte het tweetal weg te vluchten. Een beveiligingsmedewerker en een personeelslid zette de achtervolging in. Het lukte hen één van de verdachten in de Telefoonstraat aan te houden. De buit, twee
GSM-toestellen, konden na de aanhouding terug naar de winkel. De politie stelt een onderzoek in naar de tweede verdachte.

Bromfietser gewond bij verkeersongeval

TILBURG - Een 57-jarige Tilburgse bromfietser raakte gistermiddag gewond nadat hij betrokken was bij een verkeersongeval. Hij is met een mogelijk kniefractuur overgebracht naar het Elisabethziekenhuis.

Het slachtoffer reed als bestuurder van een bromfiets tegen de richting over de Spoorlaan in de richting van de Noordhoekring. Een 34-jarige automobilist uit Waspik reed over de Spoorlaan in de richting van de Stationsstraat. Tijdens het afslaan zag de
automobilist de bromfietser over het hoofd die hem vanuit de verkeerde kant naderde. Tussen beiden ontstond een aanrijding.

Bureau Brabant besteedt volgende week aandacht aan twee Tilburgse zaken

TILBURG - Bureau Brabant besteedt volgende week aandacht aan twee Tilburgse zaken en vraagt de kijker om tips. In het programma wordt een bedreiging van een buschauffeur en een zaak waarbij pintransacties verricht zijn met een pinpas van een overleden persoon. De eerste uitzending van Bureau Brabant is op maandag 23 november 2009 om 18.00 uur op Omroep Brabant. Daarna wordt het programma ieder uur herhaald en de laatste uitzending is op dinsdag 24 november om 17.00 uur.

Een buschauffeur van Veolia heeft zicht tijdens zijn rit op 21 september 2009 helemaal niet veilig gevoeld. Als hij die dag bij de bushalte aan de Kruidenlaan in Tilburg stopt, stapt er een man in. De chauffeur rijdt verder met de bus, maar de net ingestapte man zegt dat er nog vrienden van hem aankomen die ook mee willen. De buschauffeur kan echter zijn bus niet zomaar ergens stoppen, waarop de man agressief wordt. Hij wil de chauffeur een kopstoot geven en staat met gebalde vuisten tegenover hem. De chauffeur die zich erg bedreigd voelt, maakt een noodstop en laat de agressieve man uitstappen. De agressieve busrijder staat op de bewakingsbeelden.

Zelfs van de pinpas van een overledene wordt gebruik gemaakt. Op woensdag 8 juli 2009 ontdekt een familielid van het overleden
slachtoffer dat er diverse pintransacties met de pinpas zijn geweest. Er wordt tot drie keer toe geld opgenomen bij een bank in Tilburg. Vermoedelijk is de pas gestolen. De pinner staat op de
bewakingsbeelden.

Auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 20-11-2009 10:51 | © Regio Midden en West Brabant |