Politie Gelderland-Midden

Otterlose (16) bromfietsster gewond bij verkeersongeval
Publicatiedatum: 20-11-2009 14:16:15

BENNEKOM - Bij een verkeersongeval tussen een auto en een bromfiets op de Kraatsweg in Bennekom is vanochtend, vrijdag 20 november, een 16-jarig meisje uit Otterlo gewond geraakt. De automobilist, een 19-jarige jongen uit het Utrechtse Elst, kwam met de schrik vrij.

Het ongeval gebeurde even voor elf uur, toen de Otterlose met haar bromfiets over de Kraatsweg van Ede richting Veenendaal reed. De Elstenaar, die haar achterop kwam, wilde haar op enig moment inhalen. De Otterlose wilde op dat moment echter tegelijkertijd linksaf een inrit inrijden. Beiden kwamen daarbij met elkaar in botsing. De Otterlose liep daarbij vermoedelijk nek- en rugletsel op en is naar het ziekenhuis gebracht. Een toevallig passerende traumahelikopter was bij het ongeval geland maar kon onverrichter zake vertrekken. (063761)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Reeks inbraken in Otterlo

Publicatiedatum: 20-11-2009 14:08:19

OTTERLO - In Otterlo hebben zich in de nacht van donderdag 19 op vrijdag 20 november zeker vier woninginbraken op rij voorgedaan. In de omgeving van de Arnhemse weg werden vier huizen bezocht door het dievengilde. De politie vermoedt dat het het werk is geweest van dezelfde daders en roept getuigen op te reageren.

De reeks leek te zijn begonnen bij de inbraak in een schuur bij een woning aan de Arnhemseweg. Via achteruitgangen kwam men terecht op het terrein van een camping, waar een winkel annex kantine werd opengebroken. Vervolgens werden in de omgeving van de Sportlaan en Dr. Beumerlaan nog twee huizen bezocht. De daders leken vooral uit te zijn geweest op geld: luxe artikelen werden ongemoeid gelaten. Ook viel op dat de daders grof te werk zijn gegaan waarbij breek geluiden hoorbaar geweest moeten zijn. De politie sluit niet uit dat er die nacht meerdere huizen zijn bezocht en roept gedupeerden op aangifte te doen. Ook getuigen die iets verdachts hebben gezien of gehoord wordt gevraagd te reageren. De politie si bereikbaar via 0900-8844.

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---