Twynstra Gudde


Twynstra Gudde wint prestigieuze Professionele Publicatie Prijs 2009

Donderdag 19 november 2009 is de Professionele Publicatie Prijs gewonnen door Robin Bremekamp, Edwin Kaats en Wilfrid Opheij, allen werkzaam bij Twynstra Gudde, met het artikel Een nieuw kijkglas voor een heldere blik op samenwerken. De jury gaf aan dat het artikel uitermate generiek en helder omschreven is met een leuke set van inzichten. Daarnaast is het herkenbaar en toepasbaar bij alle samenwerkingsrelaties.

De Raad van Organisatie Adviesbureaus (ROA) heeft tijdens de Ernst Heijmanslezing de Profesionele Publicatie Prijs uitgereikt. Deze prijs is in het leven geroepen voor het beste vakartikel dat in het afgelopen jaar is gepubliceerd.

Het winnende artikel Een nieuw kijkglas voor een heldere blik op samenwerken laat zien dat samenwerken nodig is, maar zeker niet vanzelfsprekend is. Samenwerkingsvraagstukken zijn bij veel organisaties de bestuurlijke agenda gaan bepalen. In de bestuurskamer dringt het besef door dat geen enkele organisatie alléén kan overleven en zonder andere organisaties de complexe vraagstukken van deze tijd kan oplossen. Een gemeenschappelijk kijkglas kan uitkomst bieden.

Het is voor het eerst dat alle drie genomineerde artikelen van eenzelfde adviesbureau afkomstig zijn. Naast het winnende artikel waren van Twynstra Gudde genomineerd:

* Ruimte om te exploreren van Hans Vermaak
* Culturen veranderen van Léon de Caluwé.

De door Celeste Wilderom (Professor of Management & Organizational Behavior, Universiteit Twente) geleide jury bestond verder uit Cisca Joldersma (Tweede Kamerlid en voormalig hoofddocent beleids- en organisatiewetenschappen aan de Universiteit van Tilburg) en Annet Weitering (Programmamanager Sioo, voorheen in- en extern ICT en organisatieadviseur).