Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van vrijdag 20 november

Alkmaar, 20-11-2009 o 14.45 uur

Aanhoudingen voor oplichting (tevens homepagebericht)

Castricum, donderdag 19 november

Een 47-jarige man uit Castricum en zijn 34-jarige vriendin zijn dinsdagochtend 17 november aangehouden in hun woning. De man deed meerdere malen valse aangifte van diefstal van autos en auto-onderdelen en bewoog de verzekeringmaatschappij geld aan hem uit te keren. Ook wordt de man verdacht van het omkatten van autos. Zijn vriendin wordt als medepleger beschouwd in de zaak. Ook de 42-jarige zus van de man werd dinsdag aangehouden. Zij werd na verhoor weer heengezonden. Bij de aanhoudingen werden meerdere autos in beslag genomen.

De verdachte viel op doordat hij meerdere dure autos op zijn naam had staan. Dit kon niet direct verklaard worden aan de hand van het inkomen wat hij verdiende. De verdachten worden vrijdag voorgeleid aan de rechter commissaris.

Alcoholcontroles en drankrijders

De Politie Noord-Holland Noord controleert dagelijks automobilisten op drankgebruik. Onderzoek heeft uitgewezen dat 98% van de weggebruikers daar ook geen enkel probleem mee heeft. Alcohol in het verkeer is gevaarlijk en ieder jaar verantwoordelijk voor 150 tot 200 doden. Het drinken van drie glazen alcohol verhoogt het ongevalsrisico met 100%. Hieronder volgen enkele resultaten van de afgelopen 24 uur.

Den Helder, donderdag 19 november 2009.

Rond 18.00 uur werd op de Breewijd een 49-jarige automobilist uit Den Helder betrapt op het rijden met drank op. De man had bijna twee maal teveel gedronken en blies aan het bureau 415 ug/l (tot 220 toegestaan). Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod voor enkele uren.

Schagen, donderdag 19 november 2009.

Rond 20.25 uur werd op de Loet een 34-jarige man uit Schagen betrapt op het rijden met drank op. Hij blies bijna tweemaal de toegestane hoeveelheid: 415 ug/l (tot 220 toegestaan). Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van enkele uren.

Schagen, donderdag 19 november 2009.

Rond 21.50 uur werd op de Hofstraat een 24-jarige man uit Waremenhuizen met zijn auto aangehouden. De man reed met valse kentekenplaten die behoren bij een andere auto en beschikt niet over een rijbewijs. Hij bleek tevens te diep in het glas te hebben gekeken en blies aan het bureau ruim zeven maal de toegestane hoeveelheid voor een beginnend bestuurder namelijk 645 ug/l (tot 90 toegestaan). Hij kreeg een proces-verbaal.

t Zand, vrijdag 20 november 2009.

Vannacht rond 01.40 uur werd op de Wilhelminastraat een 30-jarige automobilist uit t Zand betrapt op rijden met drank op. Aan het bureau blies hij 600 ug/l (tot 220 toegestaan). Omdat dit boven de grens van 570 ug/l lag werd zijn rijbewijs onmiddellijk ingenomen.

Hem, donderdag 19 november 2009.

Tussen 19.30 en 21.30 uur werden op de Houterweg 182 automobilisten onderworpen aan een blaastest. Tot genoegen van de dienstdoende agenten bleven alle bestuurders onder de streep en ging iedereen voor wat betreft het rijden onder invloed vrijuit. Wel vielen er nog enkele bonnen wegens het niet dragen van de autogordel en werd een bestuurder bekeurd omdat hij een kind jonger dan drie jaar oud op de voorstoel vervoerde.

Huiselijk geweld

Den Helder, donderdag 19 november 2009.

Rond 21.10 uur heeft de politie een 36-jarige man uit de wijk Nieuw Den Helder in zijn woning aangehouden wegens huiselijk geweld. De man kreeg ruzie met zijn vriendin en mishandelde haar. De vrouw deed aangifte waarna de man werd gearresteerd. Hij is in afwachting van een nader onderzoek opgesloten in een politiecel. Afgewogen wordt of hem een tijdelijk huisverbod kan worden opgelegd.

Huisverbod

Den Burg, vrijdag 20 november 2009.

Gisteravond, kort voor middernacht, heeft de politie een 37-jarige man uit Den Burg in zijn woning aangehouden wegens huiselijk geweld. De man kreeg ruzie met zijn vriendin en mishandelde haar. De vrouw liep licht letsel op, vluchtte de woning uit en deed aangifte waarna de man werd gearresteerd. Hij is in afwachting van een nader onderzoek opgesloten in een politiecel. Vanmorgen kreeg hij een tijdelijk huisverbod opgelegd voor 10 dagen.

Aanhouding na bedreiging en vernieling in huis

Alkmaar, vrijdag 20 november 2009.

Vannacht rond 03.00 uur heeft de politie een 38-jarige man uit Alkmaar in zijn woning aangehouden. De man had last van stemmingswisselingen en bedreigde zijn familieleden. Hij heeft ook huisraad vernield.

Hij kon met behulp van pepperspray worden overmeesterd en werd opgesloten in een politiecel in afwachting van een nader onderzoek. Bekeken wordt ondermeer of de man opgenomen dient te worden.

Contraobservatie

Alkmaar, donderdag 19 november 2009.

In de middag- en avonduren heeft een tweetal agenten in burger gesurveilleerd in de Rivierenbuurt in Oudorp. Dit in verband met de overlast van jeugd. Er werden enkele groepen geobserveerd zonder dat zich daar bijzonderheden bij voordeden.

Wel werden de agenten aangesproken door een oplettende buurtbewoner die was opgevallen dat de mannen in burger zich wel heel nadrukkelijk in zijn wijk ophielden. Op dat moment stonden ze verdekt opgesteld in een steeg. Toen de agenten uit konden leggen dat ze onopvallend toezicht hielden om overlastsituaties te voorkomen gaf de man aan daar heel blij mee te zijn.

Drugscontrole op station

Alkmaar, donderdag 19 november 2009.

Om de overlast van drugsdealers en gebruikers tegen te gaan werd in de middag- en avonduren een drugscontrole uitgevoerd op het NS-station aan de Stationsweg. Daarbij werkte de politie samen met enkele agenten van de spoorwegpolitie en tevens werd er een drugshond van het Kops Landelijke Politiediensten ingezet. In totaal werden vijf verdachten aangehouden en gefouilleerd. Ze bleken allen een kleine hoeveelheid drugs voor eigen gebruik bij zich te hebben. Het ging hierbij om vier keer om marihuana en een keer om speed. De bezitters van de drugs werden geregistreerd en deden allen vrijwillig afstand van de dope.

Bromfietscontrole

Grootebroek, donderdag 19 november 2009.

In de middag- en avonduren heeft de politie een bromfietscontrole gehouden op de Industrieweg. Brom- en snorfietsers vormen een kwetsbare groep in het verkeer. Zij zijn verantwoordelijk voor 1% van de mobiliteit in Nederland en voor 10% van de verkeersdoden.

Bij de controle vielen er in totaal zes bekeuringen wegens een te hoge constructiesnelheid. Verder vielen er bonnen voor rijden zonder verzekering, zonder helm, zonder rijbewijs en gevaarlijk inhalen.

Een 15-jarige jongen uit Lutjebroek werd aangehouden omdat hij op een gestolen bromfiets reed die hij had overgenomen van een kennis. Tegen hem is een proces-verbaal opgemaakt wegens heling, het onverzekerd rijden en het rijden zonder rijbewijs.

Verkeerscontrole

Limmen, donderdag 19 november 2009.

In de middag- en avonduren werd een verkeeerscontrolke gehouden op de Rijksweg. Daarbij vielen bekeuringen wegens het rijden zonder gordel (5), het niet handsfree bellen (1) en overtreding van de maximum snelheid (10). De hoogst gemeten snelheid was 90 km/u op een gedeelte waar 50 is toegestaan. Alle overtreders werden staande gehouden en kregen een bekeuring mee.

Twee jonge vrouwen gewond na aanrijding

Castricum, donderdag 19 november 2009.

Rond 20.30 uur ontstond er een eenzijdig ongeval op de Beverwijkerstraatweg. Een 18-jarige bestuurster van een bromscooter uit Heemskerk verloor door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur en reed tegen een middengeleider aan. Daarbij kwam zij, met haar 19-jarige passagiere uit Heemskerk, op het wegdek ten val. De bestuurster werd vermoedelijk met een enkelfractuur vervoerd naar het ziekenhuis. Haar passagiere liep diverse schaafwonden en kneuzingen op.