EuroCross Assistance

Helmdracht: cruciaal onderdeel van de wintersportuitrusting

20/11/2009

De komende maanden staan weer in het teken van het wintersportseizoen. Het aantal boekingen stagneert, daarom is er een grote kans dat mensen een last-minute naar de sneeuw boeken. Ook bij een last-minute boeking moet je de tijd nemen om je goed voor te bereiden op de wintersport. Eurocross Assistance adviseert daarom de wintersporters: Ga wijs op reis!

Een van de dingen waar je op moet letten als je wijs op wintersport wilt gaan is je uitrusting. Deze is cruciaal bij het skiën en snowboarden. De helmdracht is hierin nieuw en heeft zeker nog geen vaste plek gekregen in de standaard uitrusting van iedere wintersporter.

In Italië en Oostenrijk is het dragen van een helm inmiddels wel verplicht bij kinderen, maar Eurocross adviseert helmdracht aan iedereen. Of je nu 50 km per uur gaat of een rustige skiër of snowboarder bent, een ongeluk zit in een klein hoekje. Ook ervaren wintersporters kunnen een ongeval krijgen. Een helm kan veel letsel voorkomen. Denk daarom bij je uitrusting aan een helm, voordat je vertrekt naar de sneeuw.

Eurocross ziet jaarlijks vele kinderen met hersenletsel, maar zeker ook bij volwassenen komt dit veel voor. Het staat zelfs in de top 5 van wintersportletsel. Kniebandletsel, onderbeenfracturen, bovenarmfracturen en enkelfracturen behoren ook tot deze top 5.