Politie Gelderland-Zuid

Politie onderzoekt vernielingen aan autos

Zaltbommel, 20-11-2009 o De politie van het team Bommelerwaard onderzoekt een tweetal vernielingen aan autos die de afgelopen week hebben plaatsgevonden. Deze vernielingen vonden op verschillende locaties in Zaltbommel plaats.

In verschillende media is aangegeven dat het in beide gevallen autos betrof van medewerkers van het SG Cambium in Zaltbommel. Tevens is bij de woning van één van de medewerkers een ruit vernield. Ook in juni van dit jaar is een auto van een medewerker vernield. Deze feiten worden in het onderzoek meegenomen.
De politie pakt deze zaken, mede door het intimiderende karakter, serieus op maar heeft nog niet kunnen vaststellen dat dit ook betekent dat leerlingen van de school voor de vernielingen verantwoordelijk zijn. Dit zal uit nader onderzoek moeten blijken. Ook zijn bij de politie geen aangiften bekend van daadwerkelijke bedreigingen.

Toezicht

Mede naar aanleiding van het toegenomen aantal inbraken in Zaltbommel is de politie de afgelopen weken meer zichtbaar aanwezig in Zaltbommel. Hierin wordt ook de omgeving van SG Cambium meegenomen. Dit extra toezicht zal ook de komende tijd gecontinueerd worden samen met gemeentelijke toezichthouders.

Informatie

De politie is bij het oplossen van de vernielingen voor een groot deel afhankelijk van informatie van getuigen of mensen die op andere wijze meer weten over de gepleegde vernielingen. Die mensen worden opgeroepen om hun informatie met de politie te delen. Zij kunnen contact opnemen met het politieteam Bommelerwaard op telefoonnummer 0900 8844.
Daarnaast kan men informatie ook melden via de lijn van Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800 7000.
(03)

Laatst gewijzigd 20-11-2009 14:40 | © Regio Gelderland-Zuid |