Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom , 20-11-2009

Vijf arrestaties tijdens actie tegen drugstoeristen
Illegaal drugsverkoopadres ontdekt in Roosendaal

ROOSENDAAL: Het team Courage van het politiedistrict Bergen op Zoom heeft donderdag 19 november jl. een Etoile actie gehouden in
Roosendaal. Er werden drie drugstoeristen en twee verkopers van drugs aangehouden. Tijdens de actie werd een illegaal verkooppunt ontdekt in een pand aan de Molenstraat.

Er werden drie Belgische drugstoeristen (19,20 en 30 jaar)
aangehouden welke in een illegaal verkooppunt aan de Molenstraat 60 gram hennep en 20 gram hash hadden gekocht. Tevens werd door leden van Courage gezien dat de drie drugstoeristen drugs trachtten te kopen bij een straatdealer. De straatdealer, een 31 jarige Roosendaler is eveneens aangehouden op het pogen illegaal verkopen van drugs.

Na verhoor van de drugstoeristen bleek er mogelijk meer drugs in het illegale verkooppunt aanwezig te zijn. In overleg met justitie Breda is besloten het illegale verkooppunt te doorzoeken. De daar aanwezige uitbater, een 39-jarige Roosendaler, is aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Een drugshond uit Rotterdam werd ingeschakeld om de doorzoeking een grotere kans van slagen te geven. Er werd nog 25 gram hennep aangetroffen. Diezelfde avond is er door Courage contact opgenomen met de afdeling Toezicht en Handhaving van de gemeente Roosendaal. Deze zal verder passende maatregelen tegen de uitbater nemen. De Belgische drugstoeristen zijn na verhoor en inbeslagneming van hun drugs met een geldboete van 550,= euro per persoon heengezonden. De straatdealer kreeg een gebiedsontzegging mee en tegen hem wordt afzonderlijk proces-verbaal opgemaakt. De uitbater bekende het illegaal verkopen van drugs en ook tegen hem zal
afzonderlijk proces-verbaal worden opgemaakt.

Arrestatie na huiselijk geweld

HOOGERHEIDE: De politie heeft donderdagavond omstreeks 22.30 uur een 28-jarige man uit Hoogerheide aangehouden ter zake huiselijk geweld. De verdachte zou zijn (ex) vriendin met een knuppel hebben geslagen. Hij is in verzekering gesteld. Volgens de verdachte ging het om een houten stok met een lengte van circa 50 centimeter die hij naar haar gegooid had. Bij hem werd in de woning een vuurwapen aangetroffen. De (ex) vriendin wilde geen aangifte doen.

Zaken uit Halsteren en Roosendaal in Bureau Brabant

HALSTEREN / ROOSENDAAL: Een vrouw uit Halsteren probeert zich te weren tegen haar belager, maar hij steekt haar met een mes en in Roosendaal wordt een vrouw in haar woning overvallen door drie mannen. Twee zaken die komende maandag 23 november aan de orde komen in het opsporingsprogramma Bureau Brabant

Halsteren

Een vrouw uit Halsteren is erg goed weggekomen, nadat zij werd aangevallen door haar belager. Zij is op vrijdag 6 november 2009 in haar huis als de bel gaat. De vrouw denkt, dat haar vriendin voor de deur staat en doet dus open. Meteen stapt een man de hal binnen en hij gooit de deur dicht. De dader bedreigt zijn slachtoffer met een mes en zegt dat zij naar boven moet gaan. Zij probeert zich uit alle macht tegen hem te verweren en wil maar één ding en dat is vluchten. Maar de dader laat haar niet gaan en hij slaat haar verschillende keren met het mes op haar hoofd. Ook wordt zij met het mes in haar lichaam gestoken. Uiteindelijk ziet de vrouw kans om het huis uit te vluchten, waar zij opgevangen wordt door een voorbijgangster. De dader rent dan weg. Het slachtoffer heeft diverse blauwe plekken en steekwonden op haar lichaam. Zij is daarvoor behandeld in het ziekenhuis. Hopelijk wordt deze dader snel gevonden, want er is een compositietekening van hem gemaakt.

Roosendaal

Op 18 mei 2009 krijgt een vrouw uit Roosendaal ook de schrik van haar keven. Die dag is zij alleen in haar woning als er aangebeld wordt. De vrouw opent de deur en staat meteen oog in oog met een overvaller. Zij schrikt en begint te gillen, maar wordt door de dader hardhandig weer de woning in geduwd. Meteen ziet de vrouw ook een tweede man staan die een vuurwapen in zijn handen heeft. De mannen roepen dat ze geld willen en de vrouw moet mee naar boven. Daar wordt alles doorzocht. Dan komt ook nog een derde man de woning binnen. De mannen blijven roepen om geld. Weer beneden, wordt de vrouw door de daders
vastgebonden en de overvallers verlaten de woning uiteindelijk met enkele sieraden.

Van twee van de daders kon een compositietekening gemaakt worden.

Uitzending

De eerste uitzending van Bureau Brabant is op maandag 23 november 2009 om 18.00 uur op Omroep Brabant. Daarna wordt het programma ieder uur herhaald en de laatste uitzending is op dinsdag 24 november om 17.00 uur.

15-jarige knul rijdt in auto van moeder

BERGEN OP ZOOM: Een 15-jarige jongen uit Bergen op Zoom is vannacht omstreeks 03.00 uur betrapt op het rijden zonder rijbewijs. De knul reed in de auto van zijn moeder.

Agenten controleerden vannacht een auto op de Populierlaan. Ze deden dat omdat de bestuurder op het moment dat zij hem naderen de
verlichting van de auto uitdeed. De bestuurder bleek 15 jaar oud te zijn. Hij gaf direct aan dat hij geen rijbewijs had. Naast hem zat een 17-jarige vriend, die hij had opgehaald.

De knaap zou de auto van zijn moeder zonder haar toestemming hebben meegenomen. Hij heeft een proces-verbaal gekregen.

Dronken automobilisten in Willemstad en Roosendaal

WILLEMSTAD: Een 44-jarige vrouw uit Standdaarbuiten is vannacht omstreeks 03.50 uur betrapt op het rijden onder invloed. De
automobiliste reed onzeker, langzaam en slingerend over de
Noordlangeweg. De bestuurster bleek teveel gedronken te hebben. Ze blies 695 ugl., Haar rijbewijs is ingenomen. Ze had zes a zeven glazen wijn gedronken.

ROOSENDAAL: Ook werd vannacht op rijksweg A-58 t.h.v. knooppunt de Stok in Roosendaal omstreeks 02.00 uur een 42-jarige Roosendaler aangehouden ter zake rijden onder invloed. Hij stond bij een bestelbus die van de weg geraakt was. Hij was de eigenaar van de bestelbus en had ook de sleutel bij zich. Hij ontkende gereden te hebben, hij was naar eigen zeggen gewaarschuwd dat zijn bus daar stond. De politie gelooft dit verhaal echter niet. Hij blies 755 ugl. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Autobrand

BERGEN OP ZOOM: Gisteravond werd omstreeks 23.00 uur een brand gemeld in een auto die geparkeerd stond aan de Parallelweg. Ter plaatse bleek de auto inderdaad in brand te staan. Er zijn sporen aangetroffen die duiden op brandstichting. De 349-jarige eigenaar uit Roosendaal heeft aangifte gedaan.

Via internet is vandaag ook een aangifte binnen gekomen van een bewoonster op de Augustalaan. Zij deed melding van een poging tot brandstichting. Alleen de ruitenwisser was beschadigd. De beschadiging werd vanmiddag omstreeks 12.00 uur geconstateerd.

Auteur
Willem van hooijdonk

Laatst gewijzigd 20-11-2009 15:27 | © Regio Midden en West Brabant |