Gemeente Veenendaal


Tijdelijk extra parkeerplekken aan de Brouwersgracht

Met de feestdagen in het vooruitzicht, vergroot de gemeente Veenendaal het parkeerterrein aan de Brouwersgracht tijdelijk met 35 tot 40 extra parkeerplekken. Daarvoor gebruikt ze een deel van het bouwterrein aan de noordoostkant van de bestaande parkeerplaats. Bezoekers kunnen hier op vrijdagavond en zaterdag parkeren tegen het gebruikelijke tarief.

De gemeente komt hiermee tegemoet aan de wens van ondernemers uit het centrum die hebben aangegeven dat de parkeerbezetting op sommige dagen tegen haar grenzen aan loopt. Sinds 2007 doen deze ondernemers, verenigd in het Platform Binnenstadsmanagement, elke zaterdag tellingen om de bezettingsgraad van auto- en fietsparkeerplaatsen te meten.

Â

Taak gemeente

Gedurende de bouwactiviteiten in het centrum verandert de parkeersituatie regelmatig. Uitgangspunt is echter steeds dat, wanneer er parkeerplaatsen verdwijnen omwille van de bouw, er elders nieuwe bijkomen. De gemeente zorgt er zo voor dat het aantal parkeerplaatsen voor het centrum voldoet aan de norm volgens de zogeheten parkeerbalans. Dat lukt nog altijd, hoewel bezoekers soms wel wat verder van het centrum moeten parkeren. Het nieuwe parkeerverwijssysteem is hierin een uitkomst. Via informatiepanelen op zoân 30 locaties in en rond het centrum wordt de bezoeker snel en eenvoudig naar een vrije parkeerplek geleid. Dit voorkomt dat men moet zoeken.

Â

Komend weekend in gebruik
Met medewerking van Bouwcombinatie Brouwerspoort v.o.f. wordt het tijdelijke parkeerterrein op vrijdag 20 november door de gemeente aangelegd. Hier kan komend weekend dus al worden geparkeerd. De extra parkeerplekken zijn bereikbaar via het bestaande parkeerterrein. Door de week heeft Bouwcombinatie Brouwerspoort het terrein in gebruik voor de bouw van Jacquard, Angora en het cultuurhuis.