Project Gemeente Westland

Ambtenaar gemeente Westland wint fietsactie

Ambtenaar gemeente Westland wint fietsactie

Publicatiedatum: 20-11-2009

Arjan IJzendoorn van de gemeente Westland heeft de actie "Op de fiets werkt beter" van het Stadsgewest Haaglanden gewonnen. Hij fietste in de periode van mei tot november maar liefst 7.929 kilometer van Barendrecht naar de gemeente Westland.

Het Stadsgewest Haaglanden organiseert de fietsactie om meer mensen ertoe te bewegen de fiets te pakken in het woon-werkverkeer. Als extra stimulans maakt het Stadsgewest Haaglanden voor iedere gefietste kilometer een geldbedrag over aan een goed doel. Dit jaar is er voor twee goede doelen gefietst: Alpe d'HuZes onderzoeksfonds bij KWF kankerbestrijding, zij ontvingen een cheque van EUR 7.009,50. Cycling out of Poverty, een stichting die geld inzamelt voor fietsprojecten in Afrika ontving een cheque van EUR 4.825,40.

Peter Smit, regiobestuurder Verkeer en Vervoer van het Stadsgewest Haaglanden heeft donderdagavond 19 november, de fietsactie `Op de fiets werkt beter' afgesloten.
Tijdens deze feestelijke bijeenkomst in Grand Café Verderop in Delft werden de deelnemers in het zonnetje gezet. De fietsactie telde dit jaar 2.794 deelnemers van 128 verschillende bedrijven. Dit zijn 30% meer deelnemers dan in 2008. Samen hebben zij van mei tot en met oktober bijna 2,4 miljoen kilometer gefietst.

Jaar van de fiets

Regiobestuurder Peter Smit is blij met de toename van deelnemers: "We gaan door met de actie `Op de fiets werkt beter'. Volgend jaar is het `jaar van de fiets' en moeten bedrijven hun werknemers stimuleren om de fiets te pakken voor woon-werkverkeer. Dan is het extra leuk om mee te doen aan deze actie. Het is niet alleen gezond, je doet ook iets voor een goed doel."