Teleperformance Maastricht: een top stagebedrijf

20/11/2009 16:00

ECABO

Teleperformance uit Maastricht mag zich het Beste Leerbedrijf 2009 van ECABO noemen. Dat is vandaag bekend gemaakt tijdens de finale in Amersfoort. Kenniscentrum beroepsonderwijs bedrijfsleven ECABO schreef de verkiezing uit onder al haar sectoren. In totaal waren 60 leerbedrijven genomineerd uit de economisch-administratieve, de ICT en de Orde en veiligheidssector.

De vakjury, met vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven en onderwijs, vindt dat Teleperformance in een relatief korte periode een uitstekend opleidings- en stagebeleid heeft neergezet. Binnen de callcenter branche is redelijk veel verloop, zij hebben daarom veel gedaan om het imago van de branche te verbeteren en zo werknemers vast te houden. Teleperformance vindt het belangrijk dat toekomstige stagiairs weten waar ze terecht komen. Daarom laten ze regelmatig leerlingen via meeloopdagen en gesprekken met praktijkbegeleider zelf uitvinden of dit leerbedrijf iets voor hen is.

'Willen staat boven kunnen' is het motto van HRM-adviseur Patricia van Didderen. "Wie goed gemotiveerd is, krijgt veel kansen. Een kandidaat is niet per definitie ongeschikt wanneer deze niet voldoet aan het opleidingsniveau. Het gaat erom of iets aan te leren is, en of de leerling iets aangeleerd wil krijgen."

Dit motto zag de vakjury ook terug in het beleid van Teleperformance. Zo heeft het bedrijf een leer-werktraject voor langdurig werkzoekenden opgezet in samenwerking met het UWV Werkbedrijf. Het traject is bestemd voor mensen van allerlei leeftijden met uiteenlopende sociale problemen.

Prijs

Aan de vakjuryprijs is, naast een sculptuur, een geldbedrag van 2.500 euro verbonden. Het bedrag is bestemd voor een maatschappelijk relevant onderwijsproject. Daarnaast gaat Teleperformance het opnemen tegen de leerbedrijven van de andere kenniscentra beroepsonderwijs bedrijfsleven in de landelijke strijd om de titel Leerbedrijf van het Jaar. Zeventien kenniscentra nomineren hiervoor een leerbedrijf.

Videopersbericht

Kijk voor het videopersbericht op www.ecabo.nl/verkiezing

Overige finalisten

Naast Teleperformance stonden Europeesche Verzekeringen uit Amsterdam en Zorgroep Pantein uit Boxmeer in de finale.

Beste praktijkopleider 2009

Vandaag is ook de prijs uitgereikt voor het beste praktijkopleider van 2009. Deze ging naar Theo Huiberts van het Marinebedrijf in Den Helder. Huiberts staat bij de leerlingen bekend als een enthousiaste en betrokken praktijkopleider. Zijn jarenlange ervaring maakt dat hij stagiairs op een gerichte manier weet te motiveren en het maximale uit een stage weet te halen.

Over ECABO

ECABO is het kenniscentrum voor de economisch-administratieve, ICT- en veiligheidsberoepen en verbindt beroepsonderwijs en bedrijfsleven. Ze doet dit met producten en diensten gericht op praktijkleren, competentiegericht beroepsonderwijs en examinering voor vmbo, mbo, hbo en particuliere opleiders. Meer informatie vindt u op www.ecabo.nl.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.ecabo.nl/verkiezing