Openbaar Ministerie

Gevangenisstraf voor doodschieten vrouw Den Haag

20 november 2009 - Arrondissementsparket Den Haag

De Haagse rechtbank heeft vandaag een 23-jarige man uit Den Haag veroordeeld tot een gevangenisstraf van 12 jaar voor het doodschieten van zijn vriendin, een 28-jarige vrouw uit Den Haag, op 24 april 2008. Dit is conform de eis van de officier van justitie.

Het slachtoffer werd op 25 april 2008 dood aangetroffen in haar woning aan de Majubastraat in Den Haag. Ze lag met ontbloot bovenlijf op de bank met een pistool in haar hand. Ook had ze een gebroken neus. Uit onderzoek bleek dat ze was doodgeschoten.
Diezelfde dag werd haar vriend, de 23-jarige verdachte uit Den Haag, aangehouden.

De Hagenaar heeft steeds ontkend dat hij het slachtoffer om het leven heeft gebracht en heeft het doen lijken op een zelfmoord. Maar de officier van justitie was van mening dat er voldoende bewijs was dat hij degene was die de vrouw had doodgeschoten. Mogelijk is jaloezie of boosheid een motief geweest, omdat het slachtoffer van plan was de relatie te beëindigen.

Volgens het OM stroken de verklaringen van de verdachte niet met resultaten uit het onderzoek. Zo beweerde de Hagenaar dat hij de hele nacht heeft geslapen in de woning van het slachtoffer. Maar uit telefoongegevens bleek dat hij veelvuldig heeft gebeld met zijn broer.

Daarnaast zijn de kleding die hij droeg en zijn mobiele telefoon verdwenen en is er `s nachts een schoen van hem aangetroffen in het portiek.

Volgens het OM kon er van zelfmoord ook geen sprake zijn omdat er bij het lichaam van het slachtoffer kledingstukken zijn gevonden met daarin een kogelgat. Het Openbaar Ministerie neemt het de verdachte bijzonder kwalijk dat hij een zelfmoord in scène heeft gezet.