De Unie


20/11/2009
Zwaar beroep wordt in AOW-gedrocht kabinet demotie 20 november 2009 - âDe Unie wil er voor waarschuwen, dat we ons niet in slaap laten sussen door dit werkgeverskabinet. Je hoort alles en iedereen roepen dat het probleem van een zwaar beroep onoplosbaar en onuitvoerbaar is. De Unie is daarvan niet overtuigd. Als je ouderen in een zwaar beroep niet mag ontslaan in het AOW-gedrocht van Balkenende IV, dan zullen ze die ouderen een baantje aanbieden dat niet meer leuk is, te weten: DEMOTIE!!

DEMOTIE betekent, beste mensen, dat je straks bij wet, het is een WERKGEVERSKABINET, een lagere baan MOET accepteren tegen een LAGER SALARIS. Dat is a-sociaal bezuinigen. Ook na jaren zwoegen in een zware functie of beroep heb je geen enkele vrije keuze! In politiek en economich jargon heet zoiets KOSTENREDUCTIE. Onderschat de creativiteit niet van de werkgevers en van hun kabinet als het gaat om besparingen. Want: het is crisis, weet je nog? Ook al laten de jongste cijfers zien dat we uit de recessie zijn!â

Aldus De Unie Coördinator Arbeidsvoorwaarden Gerard van der Lit zaterdag 21 november op de Coolsingel in Rotterdam tijdens de demonstratie tegen het AOW- en Pensioenbesluit van het kabinet om de leeftijd te verhogen van 65 naar 67 jaar.