Ministerie van Defensie

Commandant Luchtstrijdkrachten en kamerlid maken muziek

20 november 2009, 16.14 uur

Op Luchtmachtbasis De Peel vond gisteren de vierde editie van Young Musicians Spread Their Wings (YMSTW) plaats. Bij dit muziekevenement waren er tijdens de workshops gastoptredens van Commandant Luchtstrijdkrachten, luitenant- generaal Jac Jansen, en Tweede Kamerlid Raymond Knops (CDA). Commandant Luchtstrijdkrachten Jac Jansen en kamerlid Raymond Knops (CDA) tijdens gastoptreden

Het orkest van de Koninklijke Luchtmacht verzorgde, samen met 200 jeugdige muzikanten, het grote muziekspektakel op de basis.

Programma

Concert Young Musicians Spread Their Wings, op Luchtmachtbasis De Peel

In het ochtendprogramma gaven professionele muzikanten van het orkest van de Koninklijke Luchtmacht diverse workshops aan de jeugdige muzikanten. Deze waren afkomstig van diverse fanfares en harmonieën uit de omgeving van Luchtmachtbasis De Peel. Het middagprogramma werd ingevuld door een gezamenlijk optreden van alle muzikanten.

Tijdens het optreden werden, onder leiding van dirigent en medewerker van de Groep Geleide Wapens, adjudant Maarten Rijs, diverse populaire muziekstukken uitgevoerd voor familie, kennissen en militairen.

YMSTW

Het doel van YMSTW is het stimuleren van muzikaliteit bij jongeren. Meer informatie over Young Musicians Spread Their Wings vindt u op www.youngmusicians.nl.