Rechtbank Zutphen


Kabinet kiest voor behoud rechtbank Zutphen

Zutphen, 20 november 2009 - Het kabinet heeft vandaag in zijn besluit over de herziening van de gerechtelijke kaart gekozen voor behoud van een zelfstandige rechtbank Zutphen.

Het kabinet voorziet dat de rechtbank Zutphen als zelfstandige rechtbank op termijn een nieuw arrondissement vormt met de rechtbanken Almelo en Zwolle. Dit arrondissement heet Overijssel-Gelderland-Noord.

De rechtbank Zutphen blijft bestaan als een in de wet verankerde vestigingsplaats. Apeldoorn blijft zittingsplaats. Het gerechtsbestuur is verheugd over dit besluit en met de politieke steun die het mocht ontvangen.

Met dit besluit volgt het kabinet voor wat betreft deze regio het advies van de Raad voor de rechtspraak, ondersteund door alle presidenten en het gerechtsbestuur en de ondernemingsraad van de rechtbank Zutphen.

De rechtbanken van Zwolle, Almelo en Zutphen zullen op termijn onder één bestuur een nieuw arrondissement vormen. Het doel is om Overijssel en een deel van Gelderland, het huidige arrondissement van de rechtbank Zutphen, efficiënt, klantgericht en met behoud van kwaliteit te blijven bedienen. Daarnaast hebben voor het kabinet continuïteit en bereikbaarheid zwaar gewogen.

De drie gerechtsbesturen gaan voortvarend aan de slag met de samenwerking, vertrouwend dat de Eerste en Tweede Kamer met dit kabinetsbesluit voor wat betreft deze regio zullen instemmen.

Kijk voor meer informatie op het themadossier `Herziening gerechtelijke kaart'.

Bron: Rechtbank Zutphen
Datum actualiteit: 20 november 2009 Naar boven