Gemeente Bodegraven

Plastic Held bezoekt Bodegraven

wethouder Goudbeek met Plastic Hero
Met een heerlijk zonnetje aan een stralend blauwe hemel gaf wethouder Goudbeek op vanmorgen om 11.00 uur het symbolische startsein voor het gescheiden inzamelen van het plastic afval in Bodegraven. Na een korte toelichting wierp de wethouder twee zakken vol met plastic met een grote boog in de afvalwagen van Cyclus. "Dit is het begin van een nieuwe fase in het hergebruik van materialen waarbij afval weer grondstof wordt", aldus wethouder Goudbeek.

Verschillende inwoners maakten van de gelegenheid gebruik om vragen te stellen over het gescheiden inzamelen van het plastic. Het blijkt dat er nog veel vragen zijn. Dit zijn vooral vragen als `hoe kom ik aan nieuwe plastic zakken' (om het plastic afval in te verzamelen) en `op welke plek moet ik de zakken aanbieden'. Deze vragen worden allemaal beantwoord in de informatiefolder en ook op de website van Plastic Heroes (www.plasticheroes.nl) worden deze en nog veel meer vragen beantwoord bij `Veelgestelde vragen'.

Het gescheiden plastic wordt vanaf november één keer in de maand opgehaald. Alle inwoners van Bodegraven hebben ongeveer een maand geleden al een informatiepakket thuis ontvangen. De hoeveelheid zakken langs de weg laten zien dat de inwoners van Bodegraven al actief bezig met het scheiden van plastic verpakkingen zoals flessen, flacons, tubes, plastic zakken en boterkuipjes.

Met deze maatregel wil de gemeente Bodegraven bijdragen aan een beter milieu en voldoet zij tevens aan de eis die de overheid stelt aan gemeenten. Het gescheiden ingezamelde plastic kan opnieuw worden gebruikt als grondstof voor nieuwe producten zoals mobiele telefoons en speelgoed. En op die manier worden natuurlijke bronnen gespaard en daar staat de gemeente Bodegraven volledig achter. Te downloaden: