Colo, vereniging kenniscentra beroepsonderwijs bedrijfsleven


PERSBERICHT
Zoetermeer, 20 november 2009

Drie leerbedrijven genomineerd voor de titel 'Leerbedrijf van het Jaar 2010 Horeca'

Op 17 november jongstleden heeft de commissie Verkiezing Leerbedrijf van het Jaar 2010 Horeca drie leerbedrijven voor de titel `Leerbedrijf van het Jaar 2010 Horeca' genomineerd.

De volgende bedrijven zijn genomineerd:


· Het MiddenhuiS, Restaurant & MEER te Teteringen
· Hotel Restaurant De Lutt te De Lutte

· Golden Tulip Hotel Tjaarda Oranjewoud te Oranjewoud

De drie genomineerde leerbedrijven zijn door de commissie Verkiezing Leerbedrijf van het Jaar Horeca gekozen uit de bedrijven die door leermeesters, ondernemers, onderwijsinstellingen en leerlingen zijn voorgedragen.

Op vrijdag 4 en 11 december 2009 geven de genomineerde leerbedrijven de commissie een mondelinge toelichting op hun nominatie. Bij de beoordeling hanteert de commissie onder meer de volgende criteria: betrokkenheid bij het opleidingsproces, visie op opleiden, aanwezigheid opleidingsplan, personeelsbeleid, opleidingsklimaat, deelname aan activiteiten, vervullen van ambassadeursrol en de opleidingsresultaten. Op basis hiervan wordt de titel `Leerbedrijf van het jaar 2010 Horeca' toegekend.

De winnaar van de titel `Leerbedrijf van het Jaar 2010 Horeca' wordt op donderdag 14 januari 2010 tijdens de Horecava in de RAI in Amsterdam bekend gemaakt.

De Verkiezing Leerbedrijf van het Jaar is een gezamenlijk initiatief van Kenwerk en sociale partners uit de horecasector om de beste leerbedrijven in de spotlights te zetten. De verkiezing is in het leven geroepen om het leren in de praktijk te stimuleren en de waarde die leerbedrijven voor de horecasector hebben onder de aandacht te brengen.


Noot voor de redactie (