Gemeente Breda

Collectieve Ziektenkostenverzekering 2010

Bredase huishoudens met een laag inkomen kunnen zich weer per 1 januari 2010 via de gemeente goed en voordelig verzekeren voor ziektekosten.

De Gemeente Breda heeft opnieuw samen met zorgverzekeraar CZ een aantrekkelijk pakket samengesteld: het Pakket Gemeenten Extra. Mensen met een laag inkomen profiteren hiermee van een collectiviteitskorting op de premie door CZ. Daarnaast verstrekt de gemeente bijzondere bijstand waardoor de premie nog verder wordt verlaagd.

Behalve mensen met een bijstandsuitkering van Sociale Zaken komen ook diegenen in aanmerking die kwijtschelding hebben gekregen van de gemeentelijke belastingen of degenen die een BredaPas hebben. Zij zijn bekend bij de gemeente en krijgen voor eind november een brief waarmee zij over het nieuwe pakket worden geïnformeerd.

Alle overige Bredase burgers met een inkomen tot 110% van de bijstandsnorm en een gering vermogen die niet in beeld zijn bij de gemeente, kunnen ook deelnemen aan de collectieve ziektekostenverzekering. Belangrijk is dan wel dat zij zich voor 6 december 2009 aanmelden via Loket Wegwijzer. Men komt in aanmerking als het totale netto maandinkomen (exclusief vakantiegeld) niet hoger is dan:

Indien jonger dan 65 jaar:
⢠947,- euro voor een alleenstaande
⢠1.218,- euro voor een alleenstaande ouder
⢠1.353,- euro voor gehuwden/samenwonenden
Indien ouder dan 65 jaar:
⢠1.039,- euro voor een alleenstaande
⢠1.309,- euro voor een alleenstaande ouder
⢠1.430,- euro voor gehuwden/samenwonenden
Het eigen vermogen (bijvoorbeeld spaargeld of auto) mag niet meer zijn dan ⬠5.455,- voor een alleenstaande en ⬠10.910,- voor een alleenstaande ouder of gehuwden/samenwonenden.

Wat kost het?
De collectieve basisverzekering en het aanvullende pakket kosten samen ⬠104,22 per maand per persoon. Deelnemers tussen 18 en 22 jaar betalen ⬠98,64 per maand. Kinderen tot 18 jaar worden gratis meeverzekerd.