Project Gemeente Westland

kandidaten sportprijs-categorieën

Meld nu kandidaten sportprijs-categorieën

Publicatiedatum: 12-11-2009

De sportverenigingen hebben onlangs formulieren ontvangen om hun kampioenen aan te melden. Een onafhankelijke jury zal de uiteindelijke keuze bepalen.

Aanmeldingscriteria sportkampioenen
Door de gemeente Westland zijn aanmeldingscriteria opgesteld. Er zijn vier categorieën waarin prijzen worden uitgereikt, te weten sportman, sportvrouw, sportteam en sporttalent van het jaar 2009. Aanmeldingen worden geaccepteerd indien men aan één van onderstaande criteria voldoet:

Criteria individuele sporter:

- De individuele sporter is Nederlands Kampioen geworden in een competitie van een sportbond die is aangesloten bij NOC*NSF, of.
- De individuele sporter heeft een 1e, 2e of 3e plaats behaald bij een Europees-, Wereld- of Olympisch kampioenschap, of.
- De individuele sporter heeft een voor Westlandse begrippen buitengewone sportprestatie geleverd. Een en ander ter beoordeling van de jury, die belast is met de toekenning van de Westlandse sportprijzen.

- Als voorwaarde geldt tevens dat de individuele sporter inwoner is van de gemeente Westland.

Criteria teamsporters:

- Het team (jeugd/dames/heren/gemengd) is Nederlands Kampioen geworden in een competitie van een sportbond die is aangesloten bij NOC*NSF, of


- Het team heeft een 1e, 2e of 3e plaats behaald bij een Europees-, Wereld- of Olympisch kampioenschap, of

- Het 1e seniorenteam is kampioen geworden in de afdeling/klasse waarin men uitkomt of

- Een team heeft een voor Westlandse begrippen buitengewone sportprestatie geleverd. Een en ander ter beoordeling van de jury, die belast is met de toekenning van de Westlandse sportprijzen. - Als voorwaarde geldt tevens dat het team deel uitmaakt van een in de gemeente Westland gevestigde sportvereniging. Tenminste de helft van de spelers van dit team is woonachtig in de gemeente Westland.

Nominaties
Uit alle aanmeldingen zullen voor de vier categorieën (sportman, sportvrouw, sportteam en sporttalent) een aantal genomineerden worden voorgedragen aan de jury die de uiteindelijke winnaars zal bepalen.

Aanmelden
De Westlandse sportverenigingen hebben onlangs het verzoek ontvangen om hun kampioenen aan te melden. Het is echter mogelijk dat inwoners uit Westland een kampioenschap hebben behaald, of een voor Westlandse begrippen bijzondere sportprestatie hebben geleverd, maar niet zijn aangesloten bij een in de gemeente Westland gevestigde sportvereniging. Deze personen kunnen eveneens worden aangemeld. Aanmelding dient te geschieden vóór 16 november a.s.

Nadere informatie
Voor nadere informatie of voor toezending van een aanmeldingsformulier kunt u contact opnemen met de heer R. Oosterveer van de gemeente Westland/afdeling Maatschappelijke Ontwikkeling, telefonisch bereikbaar onder nummer (0174) 67 2045 of per email: rcmoosterveer@gemeentewestland.nl.