Politiebond ACP

20 november 2009

Extra masten C2000 in aantocht

Minister Ter Horst gaat extra masten plaatsen voor een beter bereik van C2000. Dat maakte zij gisteren bekend.

Extra masten moeten zorgen voor een beter bereik van C2000.

Op donderdag 19 november vond de hoorzitting van de vaste Kamercommissie van BZK plaats over communicatiesysteem C2000. Er is tevens een tussenrapportage over de onderzoeksresultaten gepresenteerd.

De ACP was bij de zitting aanwezig in de persoon van voorzitter Gerrit van de Kamp. Tijdens de zitting is met name de projectfase toegelicht, waarbij de hamvraag was: hoe en waarom is het op deze manier gelopen? Gerrit van de Kamp heeft de enquete van de ACP over C2000 toegelicht. Honderden collega's vulden die dit najaar in. Om een uitkomst kan niemand heen: meer dan de helft van de ondervraagde collega's gaf aan zich in het gebruik van C2000 niet veilig te voelen. Een zorgelijk resultaat. Ook heeft de ACP zich hard gemaakt meer inzicht te krijgen in de stappen die in het proces tot nu toe zijn genomen om uit te komen waar we nu zijn. Deze vragen kunnen meegenomen worden in het laatste deel van de onderzoeksfase rond C2000.

Minister Ter Horst gaf, vooruitlopend op de eindrapportage, aan dat zij extra masten gaat bijplaatsen voor een beter bereik met en van C2000. Ook komt er een drietal mobiele masten bij, die ingezet kunnen worden bij evenementen en op momenten dat extra grote drukte wordt verwacht. Klik hier voor de schriftelijke berichtgeving en een overzicht van de plaasten in ons land met verminderde dekking.

Hieronder vind je de reactie van de minister op de tussenrapportage van het C2000-onderzoek. Hier kun je het artikel lezen met daarin de uitslagen van de ACP enquete over dit onderwerp.
---

Bestanden:
2009_11voortgangsberichtC2000BZK.pdf