Politiebond ACP

20 november 2009

Nog geen uitzicht op onderhandelingsresultaat

Deze week zat de ACP samen met de andere politievakbonden om tafel met minister Ter Horst om onder andere te onderhandelen over het landelijk Sociaal Statuut.

In Den Haag hebben de onderhandelaars namens bonden en BZK nog geen resultaat geboekt over het Sociaal Statuut. Als er een resultaat ligt, houdt de ACP ledenraadplegingen.

Dit Sociaal Statuut zal een belangrijke rol spelen in de wijzigingen in het politiebestel die voor 2010 in de planning staan. Hierin worden bijvoorbeeld werkgelegenheidsafspraken gemaakt, maar er is ook aandacht voor reiskosten, geld voor om, her- en bijscholing en andere flankerende maatregelen.

Op dit moment lopen de onderhandelingen nog. De onderhandelaars zijn er tot nu toe niet in geslaagd tot een resultaat te komen. Volgende week wordt er verder gepraat.

De ACP raadpleegt haar leden op het moment dat er een onderhandelingsresultaat ligt over de afspraken in het Sociaal Statuut. Leden hebben immers het laatste woord en beslissen of de afspraken worden ondertekend door de ACP of niet! Pas wanneer er een concreet resultaat ligt, worden tijdstippen en data voor de ledenraadplegingen bekend gemaakt. Dit kan volgende week zijn, maar het kan ook langer duren. Via www.acp.nl blijf je van de ontwikkelingen op de hoogte!

---