Erasmus Universiteit Rotterdam

Kauffman-grants voor ondernemende topstudenten

Scholarships maken deel uit van Rotterdam Entrepreneurship Week

Zes ondernemende topstudenten gaan vanaf januari 2010 naar de VS voor het Kauffman-programma. Het zijn de eerste Nederlandse deelnemers aan dit programma, in Nederland mogelijk gemaakt door SenterNovem. In het programma krijgen zij tips, tricks and coaching van topondernemers uit Silicon Valley, Boston en van topcoaches op Harvard, Stanford en MIT Sloan. Bij terugkomst worden de studenten ambassadeur voor ondernemerschap in het Nederlandse onderwijs.

De zes studentondernemers zijn Peppijn Meddens (Give All), Wieneke Huijben (PhosphorFilter), Mei Ling Tang (Thank You), Hans Heijnen (M5 Solutions SC), Darius Malekzadeh (M5 Solutions SC) en Jorg Rijkschroeff (Rijkschroeff & de Bruin).

De heer Guido Landheer, directeur Ondernemen van het Ministerie Economische Zaken reikte de beurzen uit, onder toeziend oog van de directeur van het Kauffman Foundation, Mrs Wendy Torrance en Joris Meijaard, directeur van het Holland Program on Entrepreneurship (HOPE, samenwerkingsverband tussen Erasmus Universiteit Rotterdam, TU Delft en Universiteit Leiden).

De stage
De stage komt voort uit het actieprogramma Onderwijs en Ondernemen van de ministers van Economische Zaken (EZ), Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW) en Landbouw , Natuur en Voedselkwaliteit (LNV). Het actieprogramma stimuleert ondernemerschap en ondernemendheid in het onderwijs.

Bij de selectie heeft de jury op de volgende elementen de kwaliteit van de studenten getoetst:


* bedrijfsidee (global scope, uniek, schaalbaar, innovatief);
* persoonlijke eigenschappen en vaardigheden (leiderschapskwaliteiten, flexibiliteit, enthousiasme, drive, visie, communicatieve vaardigheden)

* studieresultaten;

* referenties en al opgedane ervaring.

De uitreiking van deze prestigieuze scholarships vond plaats op 19 november j.l in de Burgerzaal van het Stadhuis van Rotterdam en maakte deel uit van de feestelijke manifestatie van de Rotterdam Entrepreneurship Week (REW). Een week die geheel in het teken staat van jong ondernemerschap.

Meet the Dragons
Vanavond is er in de Thalia Lounge in Rotterdam in het kader van de Entrepreneurship Week nog een Dragon's Den evenement met 300 jonge ondernemers in de zaal en Doug Richard (BBC-dragon) en George Banken (KRO-dragon) in de jury, samen met John Kimmel en Marcel Broersma.