Politie Zaanstreek-waterland

Eindejaarsoffensief weer van start

Purmerend en Zaandam, 20-11-2009

Purmerend en Zaandam, 21 november 2009

Vanaf zaterdag 21 november zet de politie, net als voorgaande jaren, extra capaciteit in om zakkenrollerij en winkeldiefstal tegen te gaan tijdens het zogenaamde eindejaarsoffensief. Zakkenrollers en winkeldieven proberen vooral hun slag te slaan in de laatste periode van het jaar als het extra druk is in de winkelstraten.

De agenten in burger zijn actief in de centra van Purmerend en Zaandam. Zij mengen zich onder het winkelend publiek, voorkomen criminaliteit en houden verdachten aan. Het winkelend publiek wordt geattendeerd op zakkenrollers door flyers met tips. En winkeliers hebben een directe lijn met de agenten op straat, zodat als er een winkeldief wordt betrapt er nog sneller politie aanwezig is.

Een andere actie vanuit het eindejaarsoffensief is het aanpakken van notoire wanbetalers. Vanaf begin december worden deze achter de broek aangezeten. De politie komt aan de deur om openstaande boetes te innen. Wilt u dit ongenode bezoek voorkomen? Kom dan met gepast contant geld en uw legitimatiebewijs naar één van onze
publiekservicepunten en betaal uw boete. Wilt u liever pinnen? Dat kan, maar alleen op het hoofdbureau in Zaandijk.