Politie Gelderland-Zuid

Verdachten schietincident in bewaring

Beneden-Leeuwen, 20-11-2009 o Beide verdachten van het schietincident van vrijdag 13 op zaterdag 14 november in de Seringenstraat in Beneden-Leeuwen zijn deze week voorgeleid bij de rechter-commissaris. Deze stelde hen in bewaring voor de duur van 14 dagen. Het politieonderzoek is volop gaande.

Omstreeks 02.30 uur die nacht werd melding gemaakt van een conflict waarbij ook geschoten zou zijn. Twee gewond aangetroffen mannen, een 40-jarige inwoner van Dreumel en een 32-jarige inwoner van Beneden-Leeuwen, werden als verdachte aangehouden en naar verschillende ziekenhuizen overgebracht. Na de nodige medische zorg werden zij ingesloten en in verzekering gesteld. In de loop van de week zijn zij voorgeleid.

De politie is met diverse aspecten van het onderzoek bezig. Rechercheurs verhoren de verdachten en diverse getuigen. Er is op diverse plekken buurtonderzoek gedaan en de ME heeft een zoekactie gehouden. Ook is op meerdere locaties technisch sporenonderzoek gedaan, waaronder bij een woning aan de Seringenstraat en een café in Druten. Een auto is voor sporenonderzoek in beslag genomen. Tijdens een zoeking in de woning aan de Seringenstraat kwam in een schuur een in werking zijnde hennepkwekerij aan het licht. Alle apparatuur en 83 planten klaar om getopt te worden werden in beslag genomen en vernietigd, in totaal zon 530 kg.

Het onderzoek wordt voortgezet, onder andere met het horen van nog meer getuigen.

Laatst gewijzigd 20-11-2009 17:09 | © Regio Gelderland-Zuid |