Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 20-11-2009

Politie onderzoekt overval supermarkt in Breda

BREDA: De politie is met een uitgebreid onderzoek gestart naar aanleiding van een gewapende overval die vanmorgen rond 07.55 uur heeft plaats gevonden op een supermarkt aan de Belcrumweg. Twee overvallers hebben twee medewerkers met een vuurwapen bedreigd. De omvang van de buit is nog onbekend. Er is niemand gewond geraakt. Er waren nog geen klanten in de zaak.

Twee overvallers, waarvan er in elk geval één met een vuurwapen, wisten de zaak binnen te komen door zich te verstoppen nabij de geleverde broodkarren. De daders hebben twee medewerkers bedreigd en een nog onbekende buit gemaakt. Een van de medewerkers heeft na de overval bij de andere aangrenzende supermarkt alarm kunnen slaan. De overvallers zijn mogelijk met een auto gevlucht. Ter plaatse wordt een buurt- en sporenonderzoek uitgevoerd. Ook is een SMS-Alert bericht aan de deelnemers in de omgeving verstuurd. Tekst bericht: Breda,
Belcrumweg overval Aldi met wapen, zoekt 2 negroïde mannen ongeveer 30 jaar in combinatie met voertuig, blauw / grijze Sedan, oud model:Tips 0900-844

Auto-inbraken golf in Breda, inbreker gewond

BREDA: Vannacht is er in het Centrum van Breda in zeker 15 auto's ingebroken. Het gaat om auto's die geparkeerd stonden op het
parkeerterrein Achter de Lange Stallen, Nonnenveld en Vlaszak. De politie heeft nog naar de dader(s) uitgekeken, maar de zoekactie had geen resultaat. Wel bleek dat een benadeelde de dader overlopen had. De auto-inbreker was gewond, want er werden bloedsporen aangetroffen.

Rond 03.00 uur werd een auto-inbraak gemeld op de Vlaszak waarbij een inbreker was betrapt door de eigenaar van de auto. De melder vertelde dat hij het raam van het rechtervoorportier kapot was geslagen en dat hij een man zag zitten in zijn auto die bezig was met het openbreken van zijn middenconsole. De eigenaar van de auto vertelde dat hij de inbreker uit het voertuig had getrokken. Hij had de dief los gelaten toen die naar zijn binnenzak greep. De dader sloeg op de vlucht. De benadeelde beschrijft de dader als een man met een Noord Afrikaans uiterlijk, leeftijd circa 35-45 jaar, met een normaal postuur. Hij droeg een donkerrode jas. Bij de auto werden bloedsporen aangetroffen, de dader heeft zich kennelijk verwond. Later bleek dat er ook op andere locaties in dezelfde omgeving in auto's was ingebroken. De politie vermoedt dat dezelfde dader ook daar heeft toegeslagen.

Zeven arrestaties tijdens horecatoezicht in uitgaanscentrum Breda

BREDA: De politie heeft tijdens de horecadienst zes arrestaties verricht. Er werden drie aanhoudingen op het Station CS verricht nadat er in het Valkenberg een straatroof was gepleegd. Twee militairen werden opgepakt nadat zij met een portier van een café zouden hebben gevochten. Ook werd nog een Prinsenbeker gearresteerd die zich niet kon legitimeren. Verder werd nog een 28-jarige Bredanaar aangehouden voor rijden onder invloed.

Omstreeks 00.45 uur werden de horeca agenten op het Kasteelplein aangesproken door een 17-jarige jongen uit Axel. Hij vertelde dat hij zojuist in het park Valkenberg beroofd was van zijn mobiele telefoon. Twee jongens en een meisje hadden hem en zijn vriend aangesproken. Ze vroegen of ze de telefoon mochten lenen. De knul die de telefoon aanpakte deed vervolgens alsof hij de telefoon achter een muur in een tuin had laten vallen. De benadeelde vertrouwde dat echter niet. Toen een van die jongens een vuurwapen toonde en vroeg of ze echt kwaad moesten worden, hebben de aangever en zijn vriend het drietal laten gaan. Agenten hebben vervolgens op basis van de signalementen en met behulp van camerabeelden (looprichting) de drie verdachten op het Station CS aangehouden. Het gaat om een 18-jarige man en een 19-jarige vrouw uit Dordrecht en een 17-jarige jongen uit Zwijndrecht. Een van hen bleek een nepvuurwapen bij zich te hebben. Ook de gestolen telefoon werd bij een van hen aangetroffen.

Een 22-jarige man uit Hengelo en een 21-jarige man uit Terheijden werden omstreeks 02.00 uur op de Haven aangehouden ter zake openlijke geweldpleging. Een portier van een café aan de Vismarktstraat was in de zaak door een groepje stappers aangevallen. Kennelijk omdat hij terwijl hij terugliep van het toilet naar buiten iemand had
aangestoten. Hij kreeg een elleboogstoot tegen zijn borst en een glas en een klap in zijn gezicht. Met behulp van een collega uitsmijter konden de verdachten worden aangehouden. Het duo is militair, de Koninklijke Marechaussee werkt daarom de zaak af.

Een 18-jarige Prinsenbeker werd omstreeks 04.15 uur op de
Vismarktstraat aangehouden omdat hij zich tijdens een controle niet kon legitimeren.

Op de Nieuwe Prinsenkade werd omstreeks 02.00 uur een 28-jarige Bredanaar aangehouden omdat hij onder invloed was van alcohol. Hij reed met zijn auto slingerend over de weg en veroorzaakte een
aanrijding. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Jongen (17) slachtoffer straatroof

ETTEN-LEUR: Een 17-jarige jongen uit Etten-Leur is donderdagavond in een parkje aan de Stationsstraat omstreeks 21.15 uur het slachtoffer geworden van een straatroof.

Het slachtoffer werd nabij de ingang liggend door een voorbijganger op de grond aangetroffen. De jongens was vrijwel niet aanspreekbaar. Hij had op zijn voorhoofd een bult. Er werd een ambulance gewaarschuwd die hem naar het Amphiaziekenhuis in Breda, locatie Molengracht vervoerd heeft. Daar verklaarde hij vanmorgen dat hij het park inliep en toen vanuit de bosschages geritsel hoorde. Hij zag een lichtflits, op dat moment werd hij kennelijk met een voorwerp op zijn hoofd geslagen. Later bemerkte hij dat hij voorover op de grond lag en dat de melder naast hem stond. Zijn telefoon bleek verdwenen te zijn. De politie stelt een nader onderzoek in.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 20-11-2009 17:33 | © Regio Midden en West Brabant |