Ingezonden persbericht


Persbericht Poppodium Het Bolwerk, Sneek www.hetbolwerk.nl
---

Vr. 20 NOV
THE DEFIBULATORS - uptempo high octane banjo driven bluegrass crazyness! Zaal open: 21.00 uur / Entree: E 5,-

Zat. 21 NOV
C-MON & KYPSKI
+ Liquid
Zaal open: 21.00 uur / Entree: 10,-

Zon. 22 NOV
DIRK SCHEELE
Zaal open: 14.00 uur / Entree: 8,50


---

BLUEGRASS, C-MON & KYPSKI en DIRK SCHEELE in POPPODIUM HET BOLWERK, SNEEK

Het weekend van vrijdag 20 november tot zondag 22 november is eentje voor alle leeftijden! Op zondagmiddag 22 november kunnen de jongste bezoekertjes dansen en springen op de liedjes van Dirk Scheele, de dagen erna is het voor alle leeftijdsgroepen dansen geblazen met bluegrass van The Defibulators op vrijdag 21 november en de funk, dance, rock tot polka- en meestal geserveerd met een heerlijk hiphop sausje en alles doordrenkt met een flinke dosis turntablism van C-mon & Kypski op zaterdag 22 november!

The Defibulators maken een bedwelmende, onweerstaanbare, good time, up tempo mix van bluegrass rockabilly, dark twangy honky-tonk ten beste! Op vrijdag 21 november gaan ze gewapend met wasbord, viool, banjo, akoestische gitaar, drum, contrabas én met enkele andere leuke 'junkyard' percussie de zaal op zijn kop zetten! Invloeden gaan van The Hackensaw Boys, Oakhurst, Bill Monroe & Earl Scruggs tot zelfs Buck Owens, with the attitude of punks!! De gelijkgestemde samenzang van Bug (dé man) & Erin (enigste vrouw i/d band) doet je onmiddellijk terug denken aan de duetten van weleer, toen gebracht door Gram Parsons & EmmyLou Harris. The Defibulators in een Engelse notendop samengevat; Hillbilly, hot & dirty, relentless energetic and roots heavy tunes of virtuosity, with driving rhythms that guarantees you to have a good time and slap a big smile on your face!

Op zaterdag 22 november komt Liquid naar Het Bolwerk in Sneek! En ze nemen C-mon & Kypski mee! Het is hard gegaan met C-Mon & Kypski: Lowlands platgespeeld, volle zalen in den lande en een hit met Pete Philly zijn maar enkele voorbeelden. C-Mon & Kypski's muziek laat zich iig niet in 1 volzin omschrijven. Zeker is dat hun muziek rockt! Er wordt live gesampeld, live geproduceerd, van instrumenten gewisseld. Als deze mannen hun muziek live brengen, staat het als een bunker. Je zult het concert van je leven voorgeschoteld krijgen.

C-Mon & Kypski is een band van vier man. Ze componeren en produceren hun muziek in hun eigen homestudio's. De muziekstijl van C-Mon & Kypski's gaat van funk, rock tot polka meestal geserveerd met een heerlijk hiphop sausje. Alles doordrenkt met een flinke dosis turntablism door zesvoudig nationaal scratchkampioen Kypski. Op het podium pakken C-Mon & Kypski de nummers op een volstrekt unieke manier aan. Er wordt live gesampeld, live geproduceerd, van instrumenten gewisseld; bij de les blijven! Soms worden tracks opgebouwd vanuit het niets om uit te groeien tot knallende dansbare scratch-muziek! Wat een feest!

Op zondagmiddag 22 november een echt popconcert voor peuters en kleuters in een echte popzaal met Dirk Scheele! Bekend van Nickelodeon, Z@ppelin en zijn eigen serie brengt Dirk Scheele liedjes voor iedereen van 2 tot 82. In de voorstelling de Liedjesbox speelt Dirk Scheele samen met zijn band de leukste liedjes van de succesvolle Volkskrant Liedjesbox. Liedjes over dieren, muziek maken en dansen. Dirk Scheele maakt popmuziek voor peuters en kleuters. Zijn liedjes gaan over alledaagse onderwerpen, met aanstekelijke melodieën die snel meegezongen kunnen worden.