Ingezonden persbericht


Amersfoort, 17 november 2009

Persbericht

Het is dit jaar 20 jaar geleden dat door de Verenigde Naties "de Rechten voor het Kind" zijn vastgesteld. Op 20 november a.s. wordt dit feit herdacht in Amersfoort. Hiertoe hebben circa 25 Amersfoortse basisscholen, te weten: groep 7 en 8, in de maand oktober tekeningen gemaakt gebaseerd op de "Rechten van het Kind"die hen persoonlijk het meest aanspreken.

Deze tekeningen worden tentoongesteld in de hal en de raadzaal van het gemeentehuis in Amersfoort (Stadhuisplein 1, 3811 LM) . Aan de hand van de inzendingen zullen de voorkeuren van Amersfoortse schoolkinderen voor de Rechten van het Kind worden gepresenteerd. Op 20 november om 14.00 uur zal de Burgemeester van Amersfoort, Mevr A. van Vliet, een speciale bijeenkomst met en voor de kinderen openen in de raadzaal van de gemeente. Het programma zal tot circa 15.00 duren waarna er een bezoek gebracht kan worden aan de tentoonstelling van de tekeningen.

Tijdens het programma zal ook Elsa van de Loo ( 21 jaar), de nieuwe jongerenvertegenwoordiger van Nederland voor de Verenigde Naties een bijdrage leveren tijdens het VN-spel met de kinderen.