Ingezonden persbericht


Jongeren Kopenhagen Coalitie' Ambassadeurs van duurzaamheid

Aanstaande vrijdag 20-11 2009 om 10.00 in Nijmegen zullen 20 jongeren van de JKC de Ambassador kostuums ontvangen die beschikbaar zijn gesteld door Dutchspirit en hun partners waaronder Moonen packeging.

Deze groep jongeren zullen Tijdens de Klimaattop in Kopenhagen deze kostuums dragen en daarmee ambassadeurs zijn voor duurzaam ondernemen en aandacht vragen voor de klimaat problematiek, zij tonen doormiddel van het dragen van het kostuum dat het mogelijk is om een directe bijdrage te leveren aan verbetering van het klimaat

De naam Ambassador komt voort uit het idee dat de mensen die dit kostuum dragen ambassadeurs voor duurzaamheid zijn.

In de binnenvoering is de tekst gedrukt van de universele rechten van mens , dier en de planeet gedrukt

Deze sustaineble kostuums zijn gemaakt volgens de richtlijnen van de ILO (eerlijke lonen geen kinderarbeid en goede arbeidsomstandigheden ) zijn klimaat neutraal geproduceerd i.s.m trees for travel en is tijdens de productie zoveel mogelijk onderzocht hoe de co2 uitstoot te reduceren.

Daarnaast zijn er zoveel mogelijk duurzame (natuurlijke) materialen gebruikt gemaakt door DutchSpirit fashion

De Jongeren Kopenhagen Coalitie (JKC) is een beweging van meer dan 30 landelijke jongeren organisaties. Van de politieke jongeren organisaties, milieuorganisaties tot aan de Nationale Jeugdraad (NJR) hebben hun handen ineen geslagen om jongeren in Nederland te informeren en te activeren rondom het de klimaattop in December in Kopenhagen. Daarbij zijn 20 onafhankelijk gekozen jongeren van JKC uitgenodigd door minister Cramer om deel uit te maken van een jongerendelegatie met officiële accreditatie om in Kopenhagen mee te onderhandelen en druk uit te oefenen. Dit hele initiatief is uit de jongeren zelf opgezet en is geheel onafhankelijk. Het heeft mede als doel om de 'volwassenen' in Nederland en Kopenhagen eens duidelijk te maken dat ze het over de toekomst hebben van de huidige jongeren en hun wakker te schudden als het gaat om de energie verbruik van de wereld met de klimaatverandering als gevolg.

De jongerendelegatie zal verschillende bijeenkomsten hebben met delegatieleden als ook met minister Cramer. Zij zijn ook uitgenodigd om samen met o.a. de minster Cramer, Koenders en de rest van de Nederlandse delegatie een trein te delen naar Kopenhagen (Kopenhagen Express).

Tevens hebben zij afspraken gemaakt met de organisatie van de klimaatconferentie om gedurende de klimaat conferentie verschillende activiteiten te mogen uitvoeren , gesprekken aan te gaan met regeringsleiders en zijn zij officieel opgenomen in de programmering van de klimaat conferentie.

Zoals aangegeven is naast de jongerendelegatie van JKC de JKC momenteel bezig om allerlei activiteiten op te zetten. Tientallen jongeren zijn hier in hun vrije tijd al geruime tijd zeer actief mee bezig. Alle activiteiten zullen draaien om een actiesite www.kopenhagenactnow.nl dat op 22okt. online zal gaan.

Voor meer info