Politie Zeeland


---


Z-3464-2009 Gestolen auto belandt in sloot
In de nacht van donderdag op vrijdag kregen surveillerende agenten in Hulst een melding dat er een auto in de sloot lag.
De agenten spoedden zich naar de Absdaalseweg in Hulst, want daar had het feit zich voltrokken. Eenmaal ter plaatse werd de auto juist uit de sloot getrokken door een vrachtwagen. Zoals gewoonlijk vroegen de agenten het kenteken op bij de meldkamer van de Zeeuwse politie.

Navraag leerde dat de auto eergisteren gestolen was in Antwerpen.

Beide mannen die bij het voertuig aanwezig waren zijn meteen aangehouden op verdenking van diefstal. Zij zijn overgebracht naar het bureau en de auto werd in beslag genomen voor onderzoek.

De verdachten betreffen een 17-jarige jongen uit Antwerpen en een 19-jarige jongen zonder vaste woon- of verblijfplaats. Vandaag gaat het politieonderzoek verder.


W-3465-2009 Scooter in beslag genomen
Agenten van de Zeeuwse politie reden tijdens hun ronde vannacht over de Nieuwe Zuidbeekseweg in Vlissingen.
Omstreeks 03.30 uur zagen zij een scootertje rijden met drie personen er op. Bij het zien van de politieauto gingen de drie er te voet vandoor, met achterlating van de scooter.

Na een korte achtervolging kon één van de verdachten aangehouden worden, de rest vluchtte Bossenburg in.

De aangehouden verdachte betreft een 20-jarige inwoner van Oost Souburg. Hij is overgebracht naar een politiecel in Torentijd. De scooter is door de politie in beslag genomen. Een eerste onderzoek wees uit dat deze mogelijk van diefstal afkomstig is.


Aanvulling op bericht O-3455-2009 Ongeval op Zeelandbrug
De Zeeuwse politie is op zoek naar getuigen die iets meer kunnen vertellen over het ongeluk dat heeft plaatsgevonden op het fietsgedeelte van de Zeelandbrug.

Het ongeluk gebeurde op woensdag 18 november omstreeks 17.50 uur. Er waren een bromfietser, een motorrijder en een wielrenner bij betrokken. Over de toestand van de wielrenner is nog niets bekend, de motorrijder ligt nog in het ziekenhuis. Hij heeft een zeer zware hersenschudding opgelopen en kan zich tot nu toe niets van het ongeluk herinneren.

Mensen die het ongeluk hebben gezien worden verzocht zich te melden via 0900-8844, of op het politiebureau in Zierikzee.





Politie Zeeland