Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

DWARS Amsterdam steunt Tamira Combrink (26) voor kieslijst GroenLinks

Amsterdam, 20 november 2009

De Amsterdamse afdeling van DWARS, GroenLinkse jongeren, roept Tamira Combrink uit tot de DWARSe kandidaat voor de komende gemeenteraadsverkiezingen in Amsterdam. "Tamira is bevlogen, idealistisch, activistisch en durft met nieuwe, inventieve oplossingen te komen voor de uitdagingen in Amsterdam. De stad loopt het risico te verkrampen door het gebrek aan politieke durf en burgerlijke creativiteit. Met Tamira kiest DWARS voor een flinke dosis peper in de politiek!"

Tamira signaleert dat Amsterdam steeds verder wordt aangeharkt. Dit gaat gepaard met vormen van dwang. In naam der veiligheid en het willen 'verbeteren' van alles en iedereen verliezen bewoners ruimte om zichzelf en hun leefomgeving te kunnen vormen. "Ik wil in de raad om te vechten voor onaangeharktheid: voor de rommelige en ongeregelde ruimte die nodig is voor creativiteit en initiatief. We moeten mensen vertrouwen en macht durven geven om met elkaar iets bijzonders van het leven in de stad te maken."

De DWARSe kandidaat kan rekenen op actieve steun van DWARS bij de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen. "Het is belangrijk dat de stem van jongeren binnen de lokale politiek gehoord wordt. Jongeren hebben te kampen met verschillende problemen als de uitholling van het onderwijs, een groot tekort aan huisvesting en gebrek aan werkgelegenheid", aldus DWARS. Tijdens de zoektocht naar de DWARSe kandidaat heeft de politieke jongerenorganisatie op 5 november een kandidatendebat georganiseerd, waarbij verschillende kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen het vuur aan de schenen is gelegd. Tijdens dit debat werden onderwerpen bediscussieerd die jongeren aangaan, zoals huisvesting, vrije sluitingstijden van de horeca, privacy, en creatief gebruik van ruimte.

DWARS Amsterdam herkent zich goed in de open en bevlogen stijl van Tamira. DWARS roept met de Wekkercampagne Amsterdammers op tot meer idealisme en liefde. "De publieke ruimte wordt steeds minder vrij dankzij het groeiende aantal regeltjes in de stad. Creativiteit, vrijheid en privacy worden in grote mate ingeperkt. Wij hebben er alle vertrouwen in dat Tamira haar zetel in de gemeenteraad actief zal gebruiken voor zaken die er echt toe doen, zoals huisvesting voor iedereen, een gekleurde leefomgeving en een groene vrije stad!".

DWARS, GroenLinkse jongeren, is erg blij met Tamira, maar ook met de rest van de GroenLinkse kandidatenlijst. "Wij zijn erg blij dat de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart vol staat met jonge en bevlogen kandidaten die van Amsterdam een groene, sociale, tolerante en vrije stad willen maken. Een stad waar ruimte is voor iedereen!", aldus DWARS.

GroenLinks Amsterdam stelt op zaterdag 21 november a.s. haar kandidatenlijst vast op haar Algemene Ledenvergadering.

Noot voor redacties

Noot,