Politie Zeeland


---


Z-3461-2009 Rijbewijs ingenomen vanwege te hoge snelheid
Van een 18-jarige jongeman uit de gemeente Sluis is donderdagmiddag om 17.00 uur het rijbewijs ingenomen door de Zeeuwse politie.
Het rijgedrag van de jongen viel al op bij het uitgaan van de Westerscheldetunnel, omdat hij met een hoge snelheid reed. Zijn snelheid liep op tot 137 kilometer per uur op wegen waar 60 is toegestaan. De gemiddelde snelheid van de jongen was 131. Na correctie bleef er nog 127 kilometer over. De politieagenten hebben de man op de Lovenpolderweg in Hoek staande gehouden en zijn rijbewijs afgenomen.

O-3462-2009 Tholenaar aangehouden
Te hard rijden, onder invloed van alcohol, met een ongeldig verklaard rijbewijs, dat zijn een paar van de feiten waarvoor een 36-jarige Tholenaar donderdagavond is aangehouden door agenten van de Zeeuwse politie.
Omstreeks 23.10 uur zagen politieagenten in Rilland op de Oude Rijksweg een personenauto rijden met een te hoge snelheid. De agenten hebben de auto laten stoppen en de bestuurder laten blazen. Uit de blaastest bleek dat de man teveel had gedronken.

Hij kon zich niet legitimeren en gaf in eerste instantie een valse naam op. Ook kon hij geen legitimatiebewijs tonen. Even later bleek wie de man echt was.

Toen bleek ook waarom de man geen geldig rijbewijs had. Hij was namelijk al een paar keer eerder veroordeeld voor het rijden onder invloed.

Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

O-3463-2009 Voor de tweede keer betrapt
Een 22-jarige man uit de gemeente Reimerswaal reed in de nacht van donderdag op vrijdag door Goes.
Bij het zien van een opvallende politieauto schrok de man kennelijk zo dat hij er met hoge snelheid vandoor ging. Dit was natuurlijk aanleiding voor de agenten in die auto om de achtervolging in te zetten. Als je niets op je kerfstok hebt, hoef je ook niet weg te rijden voor een politieauto. De personenauto ging er echter met zo'n hoge snelheid vandoor dat de agenten hem niet konden blijven volgen. Contact werd gelegd met collega's die in Kapelle hun ronde reden en deze hebben de bestuurder netjes opgewacht bij de Vierwegen in Kapelle. Hier kon de auto tot stoppen gedwongen worden.

Van de bestuurder is een blaastest afgenomen en hieruit bleek dat hij anderhalf keer teveel had gedronken. Vanwege dit feit en het feit dat hij zich als wegpiraat had gedragen is zijn rijbewijs ingevorderd. Wat bleek tijdens het verhoor van de verdachte? Hij was, nog geen twee maanden geleden, ook al eens aangehouden door de politie voor hetzelfde feit en wilde zich dit maal aan zijn aanhouding onttrekken.

De vorige keer kreeg hij zijn rijbewijs al na drie dagen terug, maar of dat dit keer ook zo zal zijn? De officier van justitie gaat zich daarover buigen...



Noot voor redacties



Politie Zeeland