AND

Published: 07:29 20.11.2009 GMT+1 /Source: AND International Publishers /AEX: AND /ISIN: NL0000430106

Trading update

AND financieel kerngezond, levert eind 2009 kaarten op van Frankrijk, Spanje, Portugal, Zweden en Finland

Rotterdam, 20 november 2009 - AND International Publishers NV heeft zich in het derde kwartaal van 2009 verder financieel versterkt dankzij de uitoefening van warrants begin september. De onderneming verwacht in de laatste maanden van 2009 de dit jaar ontwikkelde kaarten van Frankrijk, Spanje, Portugal, Zweden en Finland op te leveren, een gevolg van de versterkte investeringen dit jaar.

Het derde kwartaal van 2009 verliep volgens verwachtingen. Het afsluiten van een belangrijke licentieovereenkomst met een grote Amerikaanse partij voor het gebruik van de kaarten van West-Europa in het voorjaar van 2009, heeft geresulteerd in een hogere omzet en winst in het kwartaal ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

In het derde kwartaal versterkte AND het eigen vermogen met ruim ¤3 miljoen dankzij de uitoefening van bestaande warrantss door de groot aandeelhouders en de directie van de onderneming. De opbrengst wordt aangewend voor de eerder dit jaar reeds aangekondigde versnelde investeringen in de ontwikkeling van nieuwe kaarten van West-Europese landen. De uitoefening van de warrants had tot gevolg dat 478.087 nieuwe aandelen zijn uitgegeven. Het aantal uitstaande aandelen AND International Publishers NV is hierdoor gestegen naar 3.727.137. Dankzij deze nieuwe aandelen stijgt het eigen vermogen van de onderneming van ruim 75% van het balanstotaal op 30 juni 2009 naar 81% per 30 september 2009.

Chief Executive Officer Maarten Oldenhof is tevreden over de gang van zaken in het derde kwartaal. 'We hebben zoals aangekondigd onze investeringen in de ontwikkeling van nieuwe kaarten geïntensiveerd. Dankzij deze inspanningen verwachten we in het vierde kwartaal van 2009 de kaarten van Frankrijk, Spanje, Portugal, Zweden en Finland gereed te hebben. Daarmee zetten we een verdere stap in de dekking van West-Europa.'

In september herhaalde de onderneming de verwachting dat de omzet dit jaar zal verdriedubbelen ten opzichte van de omzet in 2008 met daarbij, naar verwachting per saldo een winst per aandeel in 2009 van circa ¤ 1,70 (t.o.v. ¤ 0,41 in 2008). AND is nog altijd vol ol vertrouwen voor de toekomst, maar maakt nu wel een voorbehoud voor de prognose voor 2009. Het is namelijk mogelijk dat een deel van de omzet uit de eerder dit jaar gemelde overeenkomst met een grote Amerikaanse partij, die voor eind 2009 wordt verwacht, pas in 2010 zal worden geboekt. In dat geval zal de omzet en de winst per aandeel voor het boekjaar 2009 lager uitvallen dan op basis van de huidige prognose mag worden verwacht.

AND richt zich op haar strategie om weliswaar als derde speler - maar enige onafhankelijke partij - op lange termijn waarde te creëren voor haar aandeelhouders middels het aanbieden van digitale kaarten voor locatiegebaseerde diensten. De onderneming zet dan ook in op de snelle ontwikkeling van haar hoogwaardige database, waardoor het zich nog sterker positioneert in deze markt. De daarvoor noodzakelijke investeringen kunnen volledig uit eigen middelen worden gefinancierd.