Gemeente Lopik

Ontwerpbestemmingsplan S.L. van Alterenlaan-N210

De gemeenteraad heeft op 17 november 2009 het ontwerpbestemmingsplan S.L. van Alterenlaan-N210/M.A. Reinaldaweg 1 vastgesteld en de ingediende zienswijzen ontvankelijk maar ongegrond verklaard. Door een reconstructie van de kruising S.L. van Alterenlaan-N210 zal de verkeersveiligheid in het algemeen en de oversteekbaarheid van deze kruising voor langzaam verkeer worden verbeterd. Wethouder Spelt zal de wensen van de raad voor de definitieve inrichting van de kruising bespreken met de provincie.

Er is gekozen voor het afsluiten van de S.L. van Alterenlaan aan de noordzijde voor autoverkeer. Daarnaast heeft de raad wethouder Spelt gevraagd een drietal wensen ten aanzien van de inrichting van de kruising met de provincie te bespreken. Dit betreft het fysiek onmogelijk maken om af te slaan van de N210 richting Jaarsveld komende vanuit oostelijke richting. Dit wijkt sterk af van het inrichtingsvoorstel. Daarnaast wenst de raad een snelheidsbeperking van 80 km naar 60 km en het laten vervallen van de inrit van de N210 naar het bedrijf aan de M.A. Reinaldaweg 1.

Verder wordt het in dit bestemmingsplan mogelijk gemaakt dat een bedrijf dat zich bezighoudt met het monteren en plaatsen van abri's en ander straatmeubilair zich vestigt op de locatie M.A. Reinaldaweg 1.

Het bestemmingsplan heeft ter inzage gelegen van 30 juli 2009 tot en met 9 september 2009. Vier zienswijzen en de reactie daarop zijn opgenomen in een zienswijzenrapportage. De raad heeft de zienswijzen ontvankelijk maar ongegrond verklaard. Het ontwerpbestemmingsplan is opgenomen op deze website.