Gemeente Lopik

Initiatiefvoorstel CDA leidt tot offertetraject

De gemeenteraad heeft op 17 november 2009 het initiatiefvoorstel van het CDA besproken om nog dit jaar een krediet beschikbaar te stellen voor de aanleg en uitbreiding van de sportvelden van S.V. Lopik. Het college zal eerst offertes aanvragen en op basis daarvan een voorstel voorbereiden voor de raadsvergadering van februari 2010. De raad kan dan op basis van de geoffreerde bedragen een afweging maken of het krediet beschikbaar wordt gesteld

Het CDA wilde het college opdragen voor de raadsvergadering van 15 december 2009 een voorstel voor te bereiden over het beschikbaar stellen van een krediet voor de aanleg en uitbreiding van de sportvelden van S.V. Lopik. Het CDA vond dat het benodigde krediet ten laste moest worden gebracht van de algemene reserve.

De gemeenteraad is al op 8 juli 2009 akkoord gegaan met de aankoop van een perceel grenzend aan de sportvelden. Wethouder Spelt stelde de raad op 17 november 2009 voor eerst offertes te gaan aanvragen voor de aanleg en uitbreiding van de voetbalvelden. Naar verwachting zal het offertetraject binnen acht weken kunnen worden afgerond, waarna duidelijk is hoeveel krediet nodig is voor de voetbalvelden. De raad kan vervolgens in februari 2010 een afweging maken of het krediet beschikbaar wordt gesteld.

Een meerderheid van de raad ging akkoord met het voorstel van wethouder Spelt.