Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Actie `Avondblauw' succesvol verlopen

Publicatiedatum: 20-11-2009 9:21:18

ELST - Een gerichte handhavingscontrole genaamd `Avondblauw' in de gemeenten Overbetuwe en Lingewaard is volgens de politie succesvol verlopen. Avondblauw werd donderdagavond 19 november gehouden tussen zes en tien uur en leverde onder meer tientallen bekeuringen op.

Zo'n veertig agenten gingen samen met handhavers van de beide gemeenten op pad om onder meer te controleren op parkeren in de blauwe zones in Elst. Maar ook werden in beide gemeentes controles gehouden op verlichting onder bromfietsers en fietsers. Daarnaast werden een twintigtal adressen bezocht waar in totaal voor 3000 euro aan achterstallige boetes werden geïnd.

Verlichting
In Lingewaard werden verlichtingscontroles gehouden op de Dorpsstraat in Gendt, de Van der Mondeweg in Haalderen en op De Plak in Bemmel. In de gemeente Overbetuwe werd dat gedaan op de Boltweg in Driel, de Polderstraat in Heteren en in Elst op de Rijksweg Noord en de Hollanderbroekstraat. Bij de verlichtingscontroles werden in totaal 30 fietsers en bromfietsers bekeurd die zonder licht reden; daarnaast werden 4 automobilisten bekeurd bij wie de verlichting niet deugde. Verder werden bekeuringen uitgedeeld voor rijden door rood (4 keer), rijden zonder rijbewijs of niet kunnen tonen daarvan (4 keer), het voeren van een ondeugdelijk kenteken (1 keer), rijden zonder helm (1 keer), geen identiteitsbewijs (1keer) en het opgeven van een valse naam (1 keer) en mobiel bellen tijdens het rijden (1 keer).

Auto-inbraken
Bij het toezicht op de blauwe parkeerzone in Elst werden 42 bonnen uitgedeeld; in de gemeente Lingewaard werden 8 bonnen uitgeschreven voor parkeerovertredingen. In Heteren werden op de Flessestraat zo'n 150 flyers uitgedeeld aan passerende automobilisten om hen attent te maken op auto-inbraken in de rondomliggende wijken. Daarbij werd niet alleen een preventieadvies meegegeven maar ook met nadruk gevraagd verdachte situaties aan de politie te melden. In Gendt werden een aantal plaatsen bezocht die bij de politie bekend staan in verband met overlast door jeugd. Van een aantal jongeren zijn namen genoteerd. Zij kunnen binnenkort een brief van de gemeente thuis verwachten waarin ze aangesproken worden op hun gedrag.

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---