Ingezonden persbericht


Persbericht
November 2009

ENERGIEBESPARINGEN IN DE UTILITEIT EENVOUDIGER
DAN GEDACHT MET WKK EN GASWARMTEPOMPEN

Voor experts in onder andere de utiliteit, zorgsector, recreatie en hotellerie is het inmiddels al een bewezen feit. Warmtekracht koppeling en gaswarmtepompen zijn uiterst geschikte en goed toepasbare technieken om forse (tot 35%) besparingen te realiseren op het energiegebruik. Met daarbij niet te vergeten een grote bijdrage aan de reductie van CO emissie. Zo levert men een aanzienlijk aandeel in de MJA-doelstellingen van de sector.

Om ook adviseurs, opdrachtgevers, installatiebedrijven en eindgebruikers in de breedte te informeren over de mogelijkheden van deze internationaal bewezen technologieën is er op 26 november as. weer een groot congres over WKK en gaswarmtepompen in Burgers Zoo in Arnhem met de naam `Gas werkt!'.

Sprekers van gerenommeerde instituten en de gebruikerszijde zullen een informatief programma vormen voor een breed publiek in de utiliteitssector. Dit onder leiding van de dagvoorzitter Martin Kloet, directeur van het Energiecentrum MKB. Eveneens is er een compleet informatieplein ingericht voor de bezoekers aan dit congres.

Beroepsmatig geïnteresseerden hebben op basis van aanmelding via de website, www.gaswerkt.nl, kosteloos toegang tot dit hoogwaardige congres. Het congres wordt georganiseerd door Power2GO en Smart Cooling Foundation.

Power2GO
Power2GO is een samenwerkingsverband tussen importeurs, leveranciers en fabrikanten van warmte/kracht. Het verband is geïnitieerd door GasTerra, Cogen Nederland en SPF in 2008. Doelstelling is om de energiebesparingmogelijkheden van WKK in de gebouwde omgeving te benutten. Dit wordt gedaan door onder andere via promotie deze toepassing te stimuleren. Belangrijk kenmerk van WKK is dat bij ingebruikname de energierekening van de gebruiker direct gereduceerd wordt. Achtergrondinformatie, referentieprojecten en een scan voor het in kaart brengen van de mogelijkheden op uw locatie vindt u op: www.miniwkk.info.

Smart Cooling Foundation
Smart Cooling Foundation (SCF) is een branchevereniging opgericht in 2007 door GasTerra en de importeurs/fabrikanten van gaswarmtepompen. Met als doel de bevordering van toepassing van hernieuwbare energie door middel van zeer efficiënte gaswarmtepompen in de utiliteit, kantoren, zorgsector, vermaakindustrie en retail. In de praktijk betekent dat de SCF staat voor technologie verbreiden, toepassingsmogelijkheden onder de aandacht brengen en ervaringen onder andere in de vorm van voorbeeldprojecten en het jaarlijkse congres onder de aandacht brengen. Meer informatie vindt u op: www.scf-online.nl.

E-mail: info@gaswerkt.nl ­ Internet: www.gaswerkt.nl

Noot voor redacties