Ingezonden persbericht


Persuitnodiging

Den Haag

19 november 2009

Kamer van Koophandel Nederland

Nationale Ondernemers Quiz: vier winnaars

De Nationale Ondernemers Quiz, kortweg NOQ, heeft gisteren vier winnaars opgeleverd. In een stampvol Dialogues House van ABN AMRO (Amsterdam) heeft Rinke Zonneveld (Economische Zaken) de prijzen uitgereikt aan de winnaars in de categorieen mbo, hbo, docenten en ondernemers. De winnaars zijn respectievelijk Roy Henkes (ROC Mondriaan), Yvo de Wal (Hogeschool van Amsterdam), Pim Fernig (opleidingsmanager Hogeschool van Amsterdam) en Niels Spaans (Fisheye Media BV). De winnaars hadden de meeste goede antwoorden op de 30 vragen tellende quiz. De vragen waren gebaseerd op de algemene kennis van ondernemen. Kennis die altijd up-to-date moet zijn om succesvol te kunnen (blijven) ondernemen.

NOQ
Ondernemerschap wordt vandaag de dag in het onderwijs steeds meer erkend als ´een vak apart´. Maar ook na het afronden van de reguliere opleiding blijft het ook voor ondernemers noodzakelijk om kennis bij te spijkeren. Daarom heeft de Kamer van Koophandel samen met haar partners besloten de Nationale Ondernemers Quiz voor de tweede keer te organiseren voor zowel studenten als ondernemers. Toch is ondernemen - zoals een aantal sprekers memoreerde - niet alleen een kwestie van noodzakelijke kennis (financieel, juridisch, bedrijfsvoering). Ook een goede presentatie, passie en communicatie zijn zaken die niet mogen worden vergeten.

Succesvolle (student)ondernemers
De quiz bestond uit drie rondes die werden afgesloten met een verhaal van twee succesvolle ondernemers. Leuk detail is dat deze ondernemers als student zijn begonnen met ´de zaak´. Beide ondernemers hebben altijd keuzes gemaakt, die vaak geïnspireerd zijn door durf en doorzettingsvermogen. Twee zaken die ook onontbeerlijk zijn voor de ondernermer van vandaag.

Deelnemende organisaties
De Nationale Ondernemers Quiz is georganiseerd door de Kamer van Koophandel, stichting Nationale OnderwijsWeek en SenterNovem - Actieprogramma Onderwijs en Ondernemen. Hierbij worden zij ondersteund door: de Belastingdienst, EBC*L, KC Handel, NHTV en ROC A12. Het evenement is gesponsord door: ABN AMRO en Texas Instruments. ----

Noot voor redacties

Noot voor de redactie,