Gemeente Utrecht


2009 SCHRIFTELIJKE VRAGEN
123 Vragen van mevrouw G.A. Oskam
(ingekomen 19 november 2009)


Al een ruime tijd wordt gesproken over de plannen voor de nieuwbouw van en rondom het Gerrit Rietveldcollege. Uit diverse berichten begrijpt D66 dat het College voorstelt met de woningbouwcorporatie Mitros een voorlopig koopcontract te sluiten "tegen ten minste marktconforme prijzen" en dat deze niet goed zich verhoudt tot de Europese aanbesteding.
D66 wil vragen stellen over het aanbestedingsvoorstel over de nieuwbouw van het Rietveldcollege.

Hierbij hebben we de volgende vragen:

1. Hoe kan contractueel vastgelegd zijn dat Mitros zal worden gegund om de exploitatie van de nieuwbouw van de school te verrichten, evenals de ontwikkeling in erfpacht van de grond voor woningen en dat men een bijdrage van 3,5 miljoen uit de 'krachtwijkenpot' hierin investeert, terwijl er ook Europees wordt aanbesteed?
2. Is Vogelaarsubsidie hier op zijn plaats voor nieuwbouw van een school?
3. Is dit B&W-besluit nog hangende omdat een en ander (met name risico afdekking) niet tot overeenstemming heeft geleid met Mitros?
4. Wat bedoelt men met: "tegen ten minste marktconforme prijzen"?
5. Hoe wordt de participatie geregeld bij deze plannen, conform het advies en de wens van de wijkraad Noordoost om bouwplannen in de omgeving in een groter geheel te bekijken? Waarom wordt de aanbesteding voor de bouw aan Mitros gegund? Op basis van welk door de raad goedgekeurd SPvE en op basis van welk, door de raad goedgekeurde, grondexploitatieplan?
6. Hoe wordt dit bouwplan ambtelijk en bestuurlijk aangestuurd? Door het vastgoedbedrijf van DMO of door het vastgoedbedrijf van DSO? Welke wethouder is leading?


---- --