VERHALENREEKS FUNNIES VAN FUN AL GOED VOOR 9000 EXEMPLAREN

20/11/2009 12:47

FUN BELGIUM NV

Begin december verschijnt het derde verhaal van de funnies. De funnies zijn grappige blauwe mannetjes die steeds op zoek zijn naar avontuur. De voorleesverhaaltjes zijn zeer aantrekkelijk geïllustreerd in een moderne stijl. Kinderen zijn er alvast dol op.

Begin oktober verscheen het eerste boekje 'Het Onderstebovenland' in een oplage van 3.000 exemplaren. De eerste druk is inmiddels zo goed als de deur uit. In november volgde het tweede verhaal 'De Sint zit in nesten', een boekje dat momenteel vlot over de toonbank gaat. Begin december komt 'De Sneeuwfunnie' uit en dan zal FUN 9.000 kinderboekjes in de markt gezet hebben. Dit is een onverhoopt succes.

De funnies zijn gebaseerd op de mascotte van FUN, de Funny. De funnies komen nooit in contact met de gewone mensen. Ze ontmoeten wel de raarste snuiters die hen steeds meenemen in een fantasiewereld. Een wereld met tal van zeer herkenbare situaties, zodat kinderen gemakkelijk meegaan in deze nieuwe wereld. De verhalen zijn niet gespeend van enige zin voor surrealisme. Maar wel altijd op zo'n manier dat het bijna aannemelijk wordt. Er zit wel eens een rare wending in het verhaal en de funnies bekijken de wereld om hen heen op een andere manier dan mensen dat zouden doen. Ze staan open voor de meest bizarre invalshoek en zijn zelden van hun stuk te brengen.

Zowel ouders of grootouders die het verhaal voorlezen, als de kinderen, beleven plezier aan de verhalen van De funnies. Door hun bijzondere manier van naar de wereld te kijken, kunnen ze groot en klein verrassen.

In het eerste boek, 'Het Onderstebovenland', komen de funnies terecht aan de andere kant van de wereld, in Onderstebovenland. Lang geleden heeft de koning beslist dat alles omgekeerd moest gebeuren, maar dat is voor de bewoners niet altijd gemakkelijk. Door hun bijzondere kijk op de zaken, maken de funnies het leven in Onderstebovenland een stuk draaglijker.

In het tweede boek schieten de funnies de Sint te hulp. In 'De Sint zit in nesten' is zeurpiet boos omdat hij te veel moet werken. Daarom heeft hij een slaapmiddel in de spruitjes van de pieten gedaan. Hierdoor dreigen de kinderen geen cadeautjes te krijgen op pakjesavond. De funnies aarzelen geen moment en nemen de rol van de pieten over. Daarbij ontdekken ze dat de Sint er een paar rare gewoontes op na houdt.

Het derde boek verschijnt begin december en vertelt het verhaal van de Sneeuwfunnie. De funnies maken een sneeuwman en dopen hem Sneeuwfunnie. De volgende dag is hij echter verdwenen en dat is het begin van een helse zoektocht. Ze vinden de Sneeuwfunnie uiteindelijk terug, maar die heeft geen zin om in de tuin te staan smelten.

De personages:

* Funnie Funnie is een geboren leider, hij is slim, avontuurlijk, neemt het initiatief en denkt verder dan zijn neus lang is.

* Prof Funnie is een echte professor die voor alles een oplossing kan bedenken

* Flex Funnie is dol op sporten en bewegen. Hij is nergens bang voor

* Bril Funnie is een geboren optimist, hij is nieuwsgierig, verslindt boeken en weet daardoor heel veel onbenullige weetjes

* Jummie Funnie is een impulsieve smulpaap. Hij eet graag en denkt niet altijd na voor hij iets doet.

* Bibber Funnie is de bangerik van de groep. Hij durft nooit de eerste stap te zetten, maar eenmaal mee met de groep gaat hij mee op avontuur.

* Bloos Funnie is rustig, altijd beredeneerd, houdt zich op de achtergrond en wordt gemakkelijk rood. Maar onderschat hem niet, stille waters, -

* Oeps Funnie is een grapjas, de clown van het gezelschap die altijd grappen wil maken en daardoor wel eens in de problemen geraakt.

* Luckie Funnie is het meisje van de groep. Ze is slim, nieuwsgierig en spontaan en wordt door de anderen zeer gewaardeerd.

De boekjes zijn voorlopig enkel bij Fun te koop. De verkoopprijs zal normaal 5,99 euro bedragen, maar tot het einde van het jaar geldt de kennismakingsprijs van 3,99 euro per stuk.

*****

Over FUN

Fun is één van de grootste spelers in de vrijetijdsmarkt in België. Fun brengt vernieuwing in het segment van de vrijetijdsbesteding voor kinderen, jongeren én volwassenen met een ruim assortiment speelgoed, babyartikelen, multimedia, tuinmeubelen en zomerartikelen, school en seizoensproducten waaronder Halloween en Kerstdecoratie.

In de Fun winkels zijn de herkenbare shop-in-the-shop concepten terug te vinden: Disney Plaza, PlopsaShop, Standaard Bookshop en Mexx-shop.

Fun werd opgericht door de familie Coeman en groeide via een snelle expansie en een partnership met de beursgenoteerde investeringsgroep Mitiska uit tot één van de grootste winkelketens in de markt van de vrijetijdsbesteding.

Fun telt momenteel 30 vestigingen en plant elk jaar 2 tot 3 bijkomende winkels te openen. De winkels hebben een gemiddelde oppervlakte van 2.000m². Fun stelt meer dan 400 mensen tewerk. Fun realiseert een jaaromzet van 80 miljoen euro.

Fun, daar begint de pret.