Bull start onderhandelingen overname Amesys group

Diemen, 20 november 2009 - Bull kondigt aan dat zij exclusieve onderhandelingen zijn gestart met als doel de overname van de Amesys group af te ronden. Amesys, momenteel nog een onderdeel van Crescendo Industries, is een Europese leverancier van high-security systemen. De intentie van de voorgenomen overname is het bundelen van krachten om een volledig expertisecentrum te creëren op het gebied van systems engineering, consulting en integratie, gericht op kritische, high-security-systemen.

De twee partijen hebben een overeenkomst ondertekend na een fase van due diligence en eerste onderhandelingen. Tijdens een Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders (BAVA) zal Bull zijn aandeelhouders vragen het voorstel te steunen. Bij akkoord zal Crescendo Industries voor 20 procent aandeelhouder zijn van Bull en een bedrag van 33 miljoen euro ontvangen.

"De Amesys group heeft in korte tijd veel vooruitgang geboekt in deze industrie. We zijn verheugd aan te sluiten bij hun ondernemende cultuur", zegt Dider Lamouche, voorzitter en CEO van Bull. "De synergie, die uit deze overname ontstaat, brengt ons en de supercomputerindustrie veel mogelijkheden. We kunnen onze klanten toegevoegde waarde bieden met een geïntegreerd aanbod."

Over Bull
Bull levert open IT-oplossingen, van servers en architectuurontwerp en -onderhoud tot systeemintegratie, beveiliging, hosting en outsourcing. Het dienstenaanbod van Bull stelt (semi-) overheidsinstanties en bedrijven in staat hun primaire bedrijfsprocessen te ondersteunen om zo hun dienstverlening aan burger of klant te verbeteren. Bull Nederland is onderdeel van de succesvolle Europese Bull Groep, gevestigd en beursgenoteerd in Parijs. Bull heeft wereldwijd ruim 8.000 medewerkers en is actief in bijna 100 landen. www.bull.nl