Gemeente De Wolden

Zuidwolde, 20 november 2009

[pic]


Persbericht

GGD Drenthe start met vaccinatie griep

Na twee weken voorbereiding start de GGD Drenthe maandag met de vaccinatie tegen de Mexicaanse griep. Kinderen van 6 maanden tot en met 4 jaar en de huisgenoten van baby's van 0 tot en met 5 maanden komen in aanmerking voor deze vaccinatie. In totaal gaat het om ongeveer 30.000 inwoners van Drenthe die door de GGD worden gevaccineerd. Zij hebben inmiddels een oproep thuisgestuurd gekregen. In Drenthe wordt in elke gemeente de vaccinatie op één locatie gegeven. Maandag start de vaccinatie in de gemeente Meppel en in de gemeente Noordenveld. Vrijdag start de vaccinatie in de gemeente De Wolden.

Het regelen van de vaccinatie vereist een goede organisatie. De GGD heeft daarin nauw samengewerkt met gemeenten, Icare, het Rode Kruis en het RIVM-RCP Noord. Omdat deze organisaties zich goed hebben voorbereid op een massavaccinatie, is de voorbereiding soepel verlopen.

Ieder krijgt twee prikken om helemaal beschermd te zijn. In de week van 14 tot en met 19 december wordt de tweede prik gegeven. Op www.ggddrenthe.nl staan de locaties, de data en de tijdstippen waarop de GGD vaccineert.


        ///////////////////////////////////////////////////


Noot voor de redactie, 

Gemeente De Wolden