Ingezonden persbericht


NIEUWS
Computerweg 22
NL-3542 DR Utrecht

PERSBERICHT

Utrecht, 20 november 2009

Eminent benoemt Tech Data tot nieuwe distributeur. De Nederlandse leverancier van netwerkproducten en computer-accessoires Eminent Europe heeft een distributieovereenkomst getekend met Tech Data Nederland. Tech Data start vanaf heden met het distribueren van Eminent-producten in Nederland. Eminent streeft ernaar door heel Europa samenwerkingsverbanden aan te gaan met zowel gespecialiseerde distributeurs als broadline distributeurs. Eminent ziet in de overeenkomst met Tech Data aanvullende mogelijkheden om de beschikbaarheid van producten te vergroten. Tech Data gaat verschillende Eminent-producten aanbieden, zoals domotica, mediaspelers, camerabewaking, netwerkproducten en computerreinigingsproducten. Ook de nieuwe twistable kabels, die bekroond zijn met een Innovations Award tijdens de grootste internationale beurs voor consumenten elektronica CES, neemt Tech Data op in het assortiment. De losse kabels bij computer of tv zijn eenvoudig bijeen te binden met deze unieke, draaibare kabels van Eminent.

"Voor Eminent is Tech Data een belangrijke partner om Europese groei te realiseren. Deze distributieovereenkomst past in de Europese uitrolstrategie van Eminent. Nationale en internationale retailers en dealers kunnen nu nog beter gebruik maken van het Eminent concept, bestaande uit een groot assortiment domoticaoplossingen en ICT-accessoires en uitgebreide ondersteuning aan verkopers en eindgebruikers", zegt Jos van Aalst, Managing Director van Eminent Europe BV.

"Met het optekenen van Eminent hebben wij een partner in huis gehaald die, met name voor het aanbieden van instapmodellen aan MKB en retail, de ideale partij is om in de breedte te groeien. Men is zeer competitief in deze markt en geeft de MKB'er/retailer de kans om zich, naast de gearriveerde leveranciers, te onderscheiden met een betaalbaar alternatief", zegt Jhony Stalman, Business Unit Manager Diversificatie van Tech Data Nederland B.V.

Over Eminent
Eminent is vier jaar geleden opgezet als een business unit van Intronics BV en uitgebouwd door Marketing Director Marc Pannebakker. Eminent biedt een uitgebreid assortiment aan van netwerkproducten en computer-accessoires voor consumenten en klein-zakelijke gebruikers. De producten van Eminent staan bekend om de hoge kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid. Behalve producten, levert Eminent uitgebreide marketingondersteuning en technische ondersteuning aan resellers. Aan eindgebruikers biedt Eminent Nederlandstalige handleidingen, vijf jaar garantie en een toegankelijke helpdesk.

Over Tech Data
Tech Data Nederland B.V. is onderdeel van Tech Data Corporation (Nasdaq: TECD), opgericht in 1974 en een vooraanstaand wereldwijd aanbieder van IT-producten, logistiek management en overige diensten met een toegevoegde waarde. Het Fortune 500 bedrijf (102e plaats) en haar dochterbedrijven leveren aan meer dan 125.000 technologie-resellers in de Verenigde Staten, Canada, het Caraïbisch Gebied, Latijns- Amerika, Europa en het Midden-Oosten. Het uitgebreide diensten-aanbod van Tech Data omvat technische ondersteuning, financieringsmogelijkheden en configuratiediensten, evenals een volledige serie bekroonde oplossingen op het gebied van e-commerce. Het bedrijf heeft het afgelopen boekjaar, dat eindigde op 31 januari 2009, voor 24,1 miljard USD aan verkopen gerealiseerd. Voor meer informatie kunt u terecht op: www.techdata.nl.