Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

"Vreemde mannen zoenen tijdens NS-wandeltocht" winnaar verhalenwedstrijd

Veluwezoom verkozen tot favoriete NS-wandeltocht

Op 20 november jl. vond bij het Wandelplatform-LAW een feestelijke prijsuitreiking plaats. De prijswinnaars van de verhalenwedstrijd 'belevenissen tijdens NS-wandeltochten' en de winnaars van de verkiezing van de meest favoriete NS-wandeltochten kunnen weer wandelend op pad met hun zelf uitgekozen LAW-gids, NS-dagkaarten, paraplu en Wandelplatform-tas.

Volgend jaar bestaat het samenwerkingsverband tussen NS en Wandelplatform-LAW 20 jaar. Deze samenwerking heeft geleid tot vele populaire NS-wandeltochten. Om dat te vieren brengt het Wandelplatform-LAW in 2010 een jubileumgids met de mooiste NS-wandeltochten uit. Maar wat zijn de mooiste routes? Om daarachter te komen stemden wandelaars de afgelopen twee maanden op hun meest favoriete bestaande en vervallen NS-wandeltocht van de afgelopen 20 jaar. Het Wandelplatform-LAW brengt de 20 meest gewaardeerde NS-wandelingen volgend jaar uit in een speciale jubileumgids. De komende maanden worden de routes in het veld gecontroleerd. Het kan zijn dat een oude route vanwege begaanbaarheid/aantrekkelijkheid dusdanig veranderd moet worden dat het beter is een andere route op te nemen.

Ook konden er verhalen over bijzondere belevenissen en ontmoetingen tijdens NS-wandeltochten worden ingestuurd. De jury bestaande uit Bonita van Lier, bladmanager NS; Haro Hielkema, journalist dagblad Trouw en Anja van Kooten Niekerk, directeur Wandelplatform-LAW beoordeelde de verhalen. De winnende titel "vreemde mannen zoenen" wordt volgend jaar met de andere genomineerde inzendingen gepubliceerd in de jubileumgids of op www.wandelnet.nl.

Hieronder de uitslag van de poll. De uitslag en de prijswinnaars zijn te zien op www.wandelnet.nl. Poll NS wandeltochten
Favoriete bestaande NS-wandeltochten


1 Veluwezoom

2 Kampina

3 Savelsbos

4 Twellose Landgoederen

5 Holterberg

6 Kennemerduinen

7 Meijendel

8 Maascorridor


9 Nijenhuis
Favoriete bestaande 2-daagse NS-wandeltochten


10 IJsselvallei
Favoriete oude NS-wandeltochten

1 Amelisweerd

2 Linge


3 Bekendelle
Favoriete oude tweedaagse NS-wandeltochten


4 Leuvenumse Beek