Ingezonden persbericht


Persbericht

Vanmoof Challenger van het Jaar 2009

Amsterdam 20 november 2009 - Vanmoof is door ondernemersblad Sprout tot Challenger van het Jaar gekozen. De fietsproducent mag zich een jaar lang het meest uitdagende jonge bedrijf van Nederland noemen. "Het hippe fietsenmerk van Taco en Ties Carlier is het soort onderneming waar we in Nederland trots op moeten zijn", benadrukte de jury. Taco Carlier ontving de prijs uit handen van Jeroen Stoop (Makelaarsland), de winnaar van vorig jaar. Next2News kreeg de aanmoedigingsprijs.

Tien ondernemers uit de Challenger 50 2009 kregen de uitnodiging om een pitch te doen voor een deskundige jury. Die jury, bestaande uit investeerders/ondernemers Henk Keilman, Marijn Pijnenborg, Arko van Brakel, Simone Brummelhuis en Jeroen Stoop, twijfelde tussen een aantal kanshebbers. Vanmoof, dat designfietsen maakt die ook nog eens hufterproof zijn, werd na verhitte discussies verkozen tot winnaar. "Wat is er nou mooier dan een oer-Hollands product dat mondiaal verkocht wordt?", aldus jurylid Van Brakel. Met name de opmerking van Vanmoof dat het marketingbudget helemaal geschrapt is ten behoeve van de research & development, viel op de juiste plek bij de jury.

Carlier toonde zich zeer vereerd met de prijs. "Vier jaar geleden wonnen we met onze andere onderneming Dutchband nèt niet de eerste prijs bij de Sprout Business Boostwedstrijd. Het voelt erg goed om nu de hoofdprijs te winnen bij het magazine dat gestart is in dezelfde tijd als wij." Behalve een gigantische wisselbokaal won Carlier een kostuum van Pakkend en een speechtraining van Speech Republic.

Hoewel daar door de organisatie niet in was voorzien, stond de jury erop om een aanmoedigingsprijs uit te reiken. Next2News, een nieuw advertentiesysteem dat een uitdager van Google Adwords wil worden, heeft zich door zijn korte bestaan nog niet bewezen. Maar de kansen liggen er zeker, vond de jury. Omdat er geen prijs voorhanden was, troggelde Jeroen Stoop eerst een door Taco Carlier meegebrachte Vanmoof-fiets af. Deze werd vervolgens uitgereikt aan Sander Koppelaar, bedenker van Next2News.

Op 18 december komt het Challengernummer van Sprout uit, met daarin de complete lijst en interviews met challengers. De Challenger van het Jaar Award is een initiatief van ondernemersblad Sprout, een uitgave van MT MediaGroep BV te Amsterdam.